Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum sa va preparati propriile masti de fata cu ingrediente naturale

Actualizat la data de: 19 Noiembrie 2024

Generalitati

Sus
Cum sa va preparati propriile masti de fata cu ingrediente naturale

O alternativa excelenta la cremele de ingrijire scumpe sunt mastile de fata cu ingrediente naturale, a caror eficacitate consta in proprietatile lor benefice asupra sanatatii pielii.

De-a lungul timpului, au fost descoperite nenumarate combinatii ingenioase de uleiuri, fructe, legume sau cereale, menite sa ofere tenului cele trei actiuni esentiale pentru a se mentine in forma curatarea in profunzime, exfolierea si hidratarea.

Urmatoarele retete de mai jos va ajuta sa improvizati mai multe formule de masti de fata pe care puteti sa le preparati in confortul propriului camin.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Retete de masti de fata naturale
  3. Masti de fata lichide
  4. Masti de fata din cereale
  5. Masti de fata astringente
  6. Masti de fata cu efect exfoliant
  7. Masti de fata cu efect revitalizant
  8. Citeste pe aceeasi tema

Retete de masti de fata naturale

Sus

Mastile de fata naturale sunt usor de obtinut din ingrediente accesibile si foarte simplu de aplicat. Nu trebuie decat sa le intindeti bine pe ten, sa le lasati sa actioneze aproximativ 15 minute si sa le indepartati cu apa calduta.

Pentru a le spori eficacitatea, inmuiati un prosop curat in apa calda, eliminati excesul de apa si asezati-l pe chip.

Dupa in minut, indepartati cu blandete masca faciala, prin miscari circulare (care stimuleaza circulatia sangelui si faciliteaza absorbtia substantelor benefice in tesutul cutanat).

Masti de fata lichide

Sus

Mastile de fata lichide sunt recomandate, in special, tenului uscat si celui sensibil. Mierea si uleiul de masline pot fi folosite separat pentru a hidrata intens pielea fetei, prin simpla lor intindere pe chip.

Puteti amesteca doua lingurite de otet din cidru, o lingurita de ulei de masline extravirgin si o lingurita de miere, pana obtineti o pasta omogena.

Lasati masca sa actioneze 10-15 minute, apoi clatiti cu apa calduta si tamponati usor fata cu un prosop curat.

Iaurtul simplu se poate transforma si el intr-o masca lichida eficienta pentru ten, fiind benefic oricarui tip de piele.

Aplicati un strat subtire de iaurt pe ten, lasati-l sa actioneze cateva minute si apoi spalati fata ca in mod obisnuit.

Masti de fata din cereale

Sus

Fulgii de ovaz sunt ingrediente excelente pentru mastile de fata, datorita proprietatilor exfoliante, hidratante si purificatoare.

Puteti prepara acasa o masca foarte simpla, transformand fulgii de ovaz in pulbere cu ajutorul robotului de bucatarie si adaugand apoi apa plata, pana obtineti o pasta fina.

Daca timpul va permite, preparati o infuzie speciala pentru o masca cu fulgi de ovaz mai complexa.

Amestecati 3 linguri de ierburi aromatice cu apa fierbinte (cam un sfert de cana) si o lingurita de fulgi de ovaz (praf).

Lavanda
, busuiocul si menta sunt benefice pentru orice tip de piele, insa daca doriti sa tratati acneea, folositi rozmarin si cimbru.

Patrunjelul
, uleiul esential de lamaie verde si feniculul sunt recomandate pentru tenul foarte uscat, pe cand salvia, coada soricelului si cretisoara trateaza problemele tenului gras.

Semintele de in sunt alte cereale excelente pentru mentinerea sanatatii pielii, stimuland regenerarea celulelor cutanate.

Amestecati doua lingurinte de seminte de in cu apa, suficienta cat sa le acopere. Peste 30 de minute - o ora, veti observa ca semintele se umfla, iar apa devine gelationoasa.

Aplicati acest gel pe toata suprafata tenului, pe gat si decolteu, apoi asteptati sa se usuce si clatiti-va cu apa calduta.

Masti de fata astringente

Sus

Albusurile de ou, batute bine si aplicate apoi pe ten, au un efect calmant si lasa pielea stralucitoare si catifelata.

Daca aveti pielea mixta sau grasa, puteti apela cu incredere la masti de fata astringente. Inmuiati un tampon de vata in otet din cidru de mere sau in zeama de lamaie si curatati-va tenul din abundenta.

Acidul din otet sau lamaie se sincronizeaza cu echilibrul acid natural al pielii si ajuta la micsorarea porilor dilatati. Puteti folosi si rozmarinul ca ingredient natural cu actiune astringenta, dupa ce il cufundati in apa fierbinte si asteptati sa se raceasca.

Un ingredient neasteptat din frigider are si el un efect puternic astringent mustarul.

Intindeti acest produs pe ten, asteptati sa se usuce si clatiti fata. Efectul sau este de stimulare a circulatiei sanguine.

Testati mustarul pe partea interioara a incheieturii mainii, pentru a observa eventuale reactii adverse inainte sa folositi produsul pe ten.

Masti de fata cu efect exfoliant

Sus

Uleiul de opuntia este cunoscut in special pentru efectul sau puternic anti-aging, dar si pentru proprietatile nutritive si hidratante din compozitie.

Mastile naturale de exfoliere cu ulei de opuntia nu doar ca ajuta pielea sa scape de reziduuri, ci o si hranesc si o hidrateaza, lasand-o moale si catifelata.

Amestecati doua linguri de zahar alb cu un sfert de cana de ulei de opuntia si cateva picaturi de ulei esential de musetel.

Puteti folosi aceeasi reteta inlocuind musetelul cu menta, in cazul in care nu aveti o piele sensibila.

Sucul de grapefruit este o sursa bogata de antioxidanti, vitamine si minerale benefice sanatatii pielii, de aceea realizeaza o combinatie excelenta cu uleiul de opuntia.

Combinati doua linguri de ulei esential de opuntia cu o lingura de ulei de struguri, patru linguri de zahar alb, doua picaturi de ulei esential de grapefruit si un sfert de cana suc natural de grapefruit.

Masti de fata cu efect revitalizant

Sus

Uleiul de argan a castigat multa popularitate in ultimii ani, datorita proprietatilor sale de regenerare si hidratare intensa. In plus, previne imbratranirea prematura a pielii.

Amestecati o lingura de iaurt bio, o lingura de miere bio si zece picaturi de ulei de argan bio, pana obtineti o crema omogena.

O alta masca excelenta cu ulei de argan presupune folosirea unui galbenus de ou, a unei linguri de miere si unei cantitati egale de ulei de argan.

Daca pielea dumneavoastra este lipsita de fermitate si stralucire, preparati o masca dintr-o lingura de ulei de argan, doua linguri de piure de piersici, o lingura de miere, o lingura de faina de ovaz, doua picaturi de ulei esential de tamaie si doua picaturi de ulei de trandafiri.

Bananele sunt ingredientele unei masti de fata cu proprietati emoliente.

Preparati un piure dintr-o banana medie, apoi aplicati pasta pe chip si asteptati 10-20 de minute, pana cand se usuca foarte bine. Clatiti cu apa calduta.

O alta reteta cu acest fruct exotic mai adauga si un sfert de cana de iaurt simplu si doua lingurite de miere.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate