Xantina
Substanta organica azotoasa care se gaseste in majoritatea tesuturilor si fluidelor din organismele vegetale si animale. Este o molecula intermediara in degradarea adenozin monofosfatului in acid uric, fiind formata prin oxidarea hipoxantinei.
Citeste si
Arhiva-
Interactiunea alimentelor cu medicamentele
Generalitati Daca trebuie sa luati medicamente este necesar sa consultati medicul pentru a evita interactiunile nedorite si uneori periculoase dintre alimente si medicamente. Grepfrut-ul Fruct al plantei citrus paradisi, fam. Rutacee, originar din Asia. Acest...citeste mai mult
-
Cafeina
Descriere Cafeaua a fost folosita in principal numai in lumea araba pana in secolul al XV-lea. Tara in care au fost folosite pentru prima data boabele de cafea este Etiopia (fiind destinata mentinerii starii de veghe in timpul rugaciunilor). In secolul al XVI-lea au...citeste mai mult
-
Esentialul despre gastrita
Generalitati Gastrita reprezinta inflamatia sau iritarea mucoasei gastrice (cea care captuseste suprafata interna a stomacului). Gastrita este o afectiune cu o patogenie foarte complexa si cu o serie de factori etiologici care pot face uneori ca diagnosticarea bolii...citeste mai mult
-
Alimente periculoase in osteoporoza
Generalitati Vorbim despre sare, cafeina, sucuri carbogazoase…Alimentele obisnuite din dieta ne predispun oare riscului de a dezvolta osteoporoza? Osteoporoza inseamna practic 'oase poroase' si descrie situatia patologica in care oasele noastre isi...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter