Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vibrio vulnificus

bacterie gram negativa din genul Vibrio. infectia se produce prin consum de alimente marine sau prin contactul unei solutii de continuitate de la nivelul pielii cu apa marii. Poate sa apara si prin ranire, prin zgariere sau taiere, in timpul manipularii crabilor, pestelui, scoicilor, stridiilor sau fructelor de mare. Poate determina infectii grave mai ales in cazul pacientilor cu patologie hepatica cronica, de tipul cirozei.

Citeste si

Arhiva
  • Fasceita necrozanta

    Generalitati Fasceita necrozanta este o infectie bacteriana rara, care poate distruge pielea si tesuturile moi de sub ea, incluzand grasimea si tesutul care acopera muschii (fascia). Deoarece aceste tesuturi mor rapid (se necrozeaza rapid) o persoana cu fasceita...citeste mai mult

  • Fasceita necrozanta – infectia necrotizanta a fasciei si a tesutului subcutanat

    Generalitati Fasceita necrozanta reprezinta o infectie cu caracter progresiv, necrotizant, a fasciei si a tesutului adipos subcutanat. Aceasta infectie bacteriana rara poate distruge pielea (secundar) si tesutul subiacent, insa nu are interesare musculara (muschiul...citeste mai mult

  • Alimentele pe care expertii NU le-ar manca niciodata

    Ce produse cresc riscul de toxiinfectie alimentara Fiecare aliment pe care il consumam ne influenteaza intr-o oarecare masura sanatatea. Bacteriile, parazitii si virusurile pot ajunge in alimente si bauturi, iar persoanele care le consuma pot sa se confrunte cu...citeste mai mult

  • Ce este si cum se transmite holera?

    Generalitati Holera reprezinta o boala infectioasa epidemica acuta. Se caracterizeaza prin diaree apoasa, pierdere extrema de lichide si electroliti si deshidratare severa. Aceasta boala poate fi fatala. Este cauzata de bacteria Vibrio cholerae (V. cholerae). In...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter