Unt
Materie grasa alimentara obtinuta plecand de la smantana laptelui de vaca.
Untul este, atunci cand este consumat crud, una dintre cele mai digeste materii grase. El este bogat in vitamina a (o ratie de 25 grame permite acoperirea a aproximativ 30% din necesitatile zilnice ale copilului si ale adultului) si aduce, de asemenea, vitamina d necesara organismului. El contine acizi grasi esentiali indispensabili constituirii corecte a creierului la copil. Valoarea sa nutritiva este ridicata (780 kilocalorii pentru 1OO grame). Intr-un volum mic, untul constituie o sursa importanta de energie utilizabila rapid de catre organism.
Citeste si
Arhiva-
Unt versus margarina
Sunt sanatoase untul si margarina? Multi oameni prefera mai degraba margarina in defavoarea untului. Aceasta are la baza uleiuri vegetale, iar medicii au subliniat tot mai mai des pericolele grasimilor saturate. Totusi, dezbaterea unt versus margarina este un...citeste mai mult
-
Untul de arahide
Generalitati Chiar daca este bogat in calorii, untul de arahide este un aliment sanatos. In general untul de arahide nerafinat este mai sanatos, intrucat isi pastreaza mai multe dintre substantele nutritive benefice ale arahidelor. In plus, untul de arahide...citeste mai mult
-
Beneficiile untului de Shea pentru sanatate
Generalitati Grasimea obtinuta din nucile unui copac african numit shea, este sursa untului de shea. In mod traditional untul de shea este folosit pentru reducerea ridurilor fine, cicatricilor si vergeturilor, pentru ameliorarea iritatiilor pielii cum ar fi cele...citeste mai mult
-
Inlocuitori pentru unt
Generalitati Nu puteti nega faptul ca untul este delicios. Untul este fabricat din grasimi animale si are o concentratie foarte mare de grasimi saturate si colesterol care dauneaza sanatatii inimii dvs., dar si organismului, in general. Totusi, in cazul in care...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter