Spermicid
Contraceptiv local care actioneaza distrugand spermatozoizii.
Spermicidele se prezinta sub forma de creme, de ovule sau de bureti. Aceste substante pot, de asemenea, sa fie folosite ca agenti de ungere pentru unele tipuri de prezervative masculine.
Indicatii si contraindicatii - Spermicidele sunt utilizate mai ales in cazuri de raporturi sexuale neregulate sau de contraindicatii ale pilulei. Folosirea lor nu se concepe decat in asociere cu un prezervativ sau, in cazul cremelor, cu o diafragma. Ele sunt contraindicate in caz de hipersensibilitate la diferite produse.
Mod de intrebuintare - Eficatitatea spermicidelor depine de buna lor utilizare. O crema spermicida trebuie sa fie plasata in fundul vaginului, cu ajutorul unei pere de cauciuc sau cu o seringa, inaintea fiecarui raport sexual cu penetrare masculina. Este necesar sa se repete aplicatia la fiecare nou raport. cremele spermicide au o actiune imediata. Buretii sunt pusi cu degetele in fundul vaginului, in contact cu colul uterin. O data amplasati, buretii asigura o protectie imediata care dureaza 24 ore.
Efectul contraceptiv este inhibat de sapunuri si de numeroase antiseptice. Doar o toaleta externa, cu apa curata, este acceptabila in primele 6 pana la 9 ore care preced aplicarea si imediat dupa raportul sexual.
Efecte nedorite - O senzatie de arsura sau o iritatie pot sa se manifeste la unul sau la celalalt dintre parteneri insa reactiile alergice locale sunt rare.
Citeste si
Arhiva-
Despre spermicide
Generalitati In prezent exista o gama foarte variata de metode contraceptive, care pot preveni aparitia unei sarcini nedorite. Unele dintre acestea sunt chiar mai complexe decat altele si pot fi eficiente si in prevenirea transmiterii bolilor sexuale, evitand...citeste mai mult
-
Contraceptia sau planificarea familiala (metoda calendarului, coitul intrerupt, prezervativul, spermicide, steriletul, etc.)
Generalitati Sanatatea reproducerii presupune mai multe componente: - Planificarea familiala - Prevenirea bolilor tractului genital, inclusiv bolile cu transmitere sexuala - Asistenta materna Planificarea familiala Planificarea familiala se...citeste mai mult
-
Infertilitatea
Generalitati Infertilitatea involuntara este definita ca incapacitatea de a concepe un produs de sarcina, dupa un an de contacte sexuale neprotejate. Infertilitatea afecteaza aproximativ 10%-15% din cupluri. Incidenta este in crestere din cauza sarcinilor tarzii si...citeste mai mult
-
Contraceptie - diafragma si calota cervicala
Generalitati Exista doua tipuri de contraceptive asemanatoare care pot fi utilizate de catre femei: diafragma si calota (cupola) cervicala. Diafragma este considerata superioara calotei cervicale. Diafragma se va pozitiona in vagin, ianainte de actul sexual,...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter