Sfigmotonometru

Dispozitiv medical specializat cu care se masoara nivelurile tensiunii arteriale in corp.

Sfigmotonometrul functioneaza prin masurarea elasticitatii peretelui arterial, ceea ce este vital pentru a intelege modul in care circulatia sanguina functioneaza in organism.

Aparatul este compus dintr-o manseta care se infasoara in jurul bratului pacientului si un manometru care indica presiunea arteriala atunci cand acesta se umfla sau se dezumfla.

Manseta pune presiune pe artera brahiala, fortand sangele sa circule prin artere.

Presiunea este apoi masurata de manometru.

Existenta sfigmotonomometrului in practicile medicale este imperativa, intrucat ofera informatii extrem de valoroase despre starea sistemului cardiovascular al unui individ.

Rezultatele furnizate de acest aparat pot ajuta la diagnosticul unor afectiuni precum hipertensiunea arteriala sau insuficienta cardiaca.

Totusi, este important de inteles faptul ca sfigmotonomometrul nu este un instrument de diagnostic pe cont propriu, ci face parte dintr-o serie de teste si examinari care pot confirma prezenta unei anumite afectiuni.

Sfigmotonomometrul este un dispozitiv eficient si relativ simplu de utilizat, dar trebuie manipulat de catre personalul medical instruit pentru a obtine rezultate exacte si a evita orice risc potential pentru pacient.

Citeste si despre:

Utilizarea multipla a celulelor stem recoltate la nastere Recoltarea celulelor stem la nastere: oportunitate biologica pentru sanatatea copilului Sindromul de imobilizare la varstnic: cauze, consecinte si strategii de preventie Tahicardia ortostatica posturala – cauza a oboselii extreme Managementul constipatiei in ingrijirea paliativa Cauzele febrei de origine necunoscuta Tot ce trebuie sa stii despre timpanometrie Prea multe medicamente? Ce trebuie sa stim despre polimedicatia la varstnic Sindromul Pierre Robin, cauza de malformatii la copil Premiera in medicina privata din Romania: chirurgii de la MedLife Humanitas au realizat primele reconstructii mamare asistate robotic la Cluj. Operatiile au fost pro-bono