Sclerotom
Instrument chirurgical folosit in sclerotomie.
Acesta a fost proiectat in mod special pentru a face incizii precise si delicate in sclera, care este o parte alba si groasa a ochiului care acopera o mare parte a globului ocular.
Instrumentul este de obicei realizat din otel inoxidabil de inalta calitate pentru a asigura durabilitatea acestuia si pentru a preveni ruginirea sau deteriorarea.
In plus, acesta este adesea acoperit cu o substanta sterila pentru a preveni contaminarea si infectiile.
Forma si dimensiunea sclerotomului variaza in functie de cerintele specifice ale procedurii chirurgicale.
Unele dintre aceste modele au un capat ascutit pentru a face incizii curate si netede, in timp ce altele pot avea un capat taios sau cutit. Majoritatea sclerotomelor sunt echipate cu manere ergonomice pentru a facilita manevrabilitatea si precizia.
Sclerotomia este un tip de interventie chirurgicala oftalmologica care implica crearea unei deschideri in sclera pentru a permite medicului sa aiba acces la interiorul ochiului.
Aceasta este realizata de obicei pentru a trata anumite afectiuni ale ochiului, cum ar fi glaucomul sau retinopatia diabetica.
Sclerotomul este un instrument indispensabil in acest proces, asigurand ca inciziile efectuate sunt atat de sigure, cat si de precise.
Citeste si
Arhiva-
MedLife Medical Park continua sa isi extinda operatiunile medicale si inaugureza un compartiment de primiri urgente
MedLife Medical Park, cel mai mare spital din cadrul Grupului MedLife, anunta deschiderea noii Camere de Garda, un spatiu modern destinat asigurarii unor servicii medicale de urgenta de cea mai inalta calitate.citeste mai mult
-
Angiomatoza bacilara, infectie bacteriana frecvent intalnita la varstnici
Angiomatoza bacilara cutanata este o patologie infectioasa de etiologie bacteriana. Aceasta este cauzata de bacterii din genul Bartonella, si anume Bartonella quintana sau Bartonella henselae. Afecteaza in special pacientii vulnerabili, varstnici cu multiple...citeste mai mult
-
Tulburarile congenitale ale regiunii ano-rectale
Tulburarile congenitale ale zonei ano-rectale sunt malformatii aparute inca din viata intrauterina, care afecteaza dezvoltarea normala a anusului sau rectului – adica portiunea finala a tubului digestiv, prin care organismul elimina materiile fecale. Anusul poate lipsi...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter