Paine
aliment fabricat din faina, apa, sare si drojdie, framantat, fermentat si copt in cuptor.
Painea este un aliment esentialmente bogat in glucide (intre 49 si 58%), dar mai aduce si proteine (8%) si apa aproximativ 30%). In plus, painea contine minerale, ramane din grupul B si fibre, in cantitati mai importante in painea integrala decat in painea alba. Valoarea energetica pe zi este intre 244 si 274 kilocalorii pe 100 grame. Cantitatea medie recomandata pentru un adult este cuprinsa intre 280 si 350 grame pe zi.
Citeste si
Arhiva-
Adevarul despre paine
Generalitati Painea este un aliment de baza, pe care il consuma zilnic oamenii din intreaga lume. Painea este folosita la fiecare masa, in diverse feluri. La micul dejun painea se mananca prajita, face parte din sandwichuri si se serveste la pranz alaturi de diverse...citeste mai mult
-
Painea si adevaratul ei impact asupra sanatatii
Generalitati Controversele care vizeaza painea si efectele ei asupra sanatatii continua sa prinda noi dimensiuni. Painea furnizeaza carbohidrati, fibre, vitamine si minerale (printre care fier si acid folic), nutrienti esentiali pentru o stare buna de sanatate....citeste mai mult
-
De ce ar trebui sa renuntam la painea alba?
Generalitati Painea alba mai este numita si "alimentul gol", deoarece contine numai amidon, pe care organismul il transforma in zahar si grasimi. In plus, aceasta ingrasa, creste riscul de aparitie a diabetului zaharat, nu este benefica pentru sanatatea...citeste mai mult
-
Paine alba vs paine integrala
Tipuri de paine Exista o varietate mare de paine din care puteti alege atunci cand mergeti la supermarket, la piata sau la brutarii, insa cele mai populare doua variante la nivel mondial sunt painea alba si painea integrala. Desi ambele sunt facute din faina de grau,...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter