Mangan
oligoelement indispensabil organismului, care intervine in diferite reactii enzimatice (sinteza colagenului, constructia oaselor si articulatiilor, metabolismul glucidelor, steroizilor si a unor hormoni proteinici).
Corpul unui adult contine aproximativ 20 miligrame de mangan (Mn), repartizate in oase, ficat si rinichi. Aporturile zilnice recomandate sunt de ordinul a 4 miligrame. Doar legumele verzi, cerealele si legumele uscate sunt relativ bogate in mangan.
Citeste si
Arhiva-
Terapia cu agenti chelatori
Ce este terapia cu agenti chelatori? Tratamentul cu agenti chelatori consta in administrarea de agenti chelatori care pot inlatura metalele grele din organism. Agentii chelatori sunt indicati in tratamentul intoxicatiei cu fier, plumb, mangan sau aluminiu. Ei sunt...citeste mai mult
-
Detoxifierea de metale grele
Generalitati Zilnic suntem expusi la contaminarea cu metale grele si substante chimice toxice. Metalele grele care cauzeaza cel mai frecvent probleme de sanatate sunt mercurul, plumbul, arsenicul, cadmiu (din fumul de tigara) si fierul. Alte metale periculoase sunt:...citeste mai mult
-
Beneficiile ananasului
Generalitati Ananasul este originar din sudul Braziliei si Paraguay. Acest fruct adus de popoarele autohtone vine dintr-un spatiu salbatic si a fost initial considerat necomestibil. Elementele nutritive cele mai importante din ananas sunt cantitatea ridicata de...citeste mai mult
-
Ghimbirul, un elixir pentru sanatate. Efecte surprinzatoare!
Ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru sanatate. Acest condiment este sursa bogata de calciu, fier, mangan, potasiu, magneziu, fibre, seleniu, sodiu, proteine si vitamine C, E si B6. Are un gust placut si se poate consuma in diverse...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter