Lizina
aminoacid principal care prezinta inalte calitati nutritive, continut in cantitati variabile in majoritatea proteinelor vegetale si animale.
Citeste si
Arhiva-
Beneficii oferite de consumul de soia
Generalitati Cele mai importante studii realizate recent au fost cele care au descoperit fitochimicalele si beneficiile pe care soia le aduce organismului uman - printre acestea se afla: imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular si osos, prevenirea...citeste mai mult
-
Proteinele in dieta vegana
Generalitati Proteinele au un rol important in mentinerea sanatatii masei osoase, musculare, a sistemului imunitar dar si in prevenirea oboselii. Cei care nu sunt familiarizati cu alimentatia vegetariana presupun deseori ca este foarte dificil sa se obtina...citeste mai mult
-
Cosmeticele naturale si cosmeticele sintetice
Generalitati Substantele pe care le aplicam pe piele sunt cel putin la fel de importante ca si cele pe care le introducem in organism prin alimentatie. Din fericire, natura ne furnizeaza din abundenta plante, radacini, flori si ierburi bogate in vitamine, enzime,...citeste mai mult
-
Alimente de protectie
Generalitati Alimentele de protectie contin o serie de principii nutritive active, care prin proprietatile sale profilactice caracterizeaza spiritul nou al medicinei, acela de a apreveni boala, nu numai de a o trata. Departe de a fi un om bolnav, culturistul este...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter