Izoleucina
aminoacid esential cu lant carbonic ramificat, izomer al leucinei.
Citeste si
Arhiva-
Beneficii oferite de consumul de soia
Generalitati Cele mai importante studii realizate recent au fost cele care au descoperit fitochimicalele si beneficiile pe care soia le aduce organismului uman - printre acestea se afla: imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular si osos, prevenirea...citeste mai mult
-
Totul despre proteine
Generalitati Proteinele sunt macronutrienti esentiali pentru o serie intreaga de procese fiziologice, avand un rol central in sinteza si mentinerea echilibrului musculaturii, enzimelor, hormonilor, oaselor, cartilajelor, parului si pielii. Tot proteinele...citeste mai mult
-
ABC-ul aminoacizilor. Care sunt alimentele care ii contin?
Cat de importanti sunt aminoacizii Aminoacizii sunt compusi chimici sau asa-numitele "caramizi" ce alcatuiesc proteinele. Ei contin in proportie de 16% azot, iar din acest punct de vedere se deosebesc de zaharuri si acizi grasi care nu contin azot. Pentru...citeste mai mult
-
De cate proteine are nevoie o persoana?
Generalitati Proteinele sunt o parte importanta a oricarei diete. Cantitatea de proteine de care are nevoie un individ depinde de varsta si sex. Proteina este o parte a fiecarei celule din organism. Ajuta organismul sa construiasca si sa repare celulele si tesuturile....citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter