Grasimi nesaturate
Un tip de grasime lichida la temperatura camerei, care provine din plante, precum: masline, arahide, porumb, floarea-soarelui, soia, sau din peste. Un aport adecvat de grasimi nesaturate contribuie la scaderea colesterolului din sange.
Sinonime: acid gras nesaturat
Citeste si
Arhiva-
Atentie la grasimile hidrogenate!
Generalitati Grasimile hidrogenate, grasimile trans sau cele nesaturate, cum sunt adesea numite, sunt considerate a fi printre cele mai periculoase tipuri de grasimi cu care venim in contact zilnic prin dieta. Ele sunt produse din uleiuri vegetale, printr-un proces...citeste mai mult
-
Grasimile benefice si nocive din alimente
Generalitati Grasimea reprezinta cea mai bogata sursa de energie alimentara disponibila n dieta zilnica. Un consum excesiv insa, poate produce un aport energetic prea mare, iar daca aceasta energie nu este folosita, va provoca excesul de greutate si obezitate,...citeste mai mult
-
Care este diferenta dintre grasimile saturate si cele nesaturate?
Ce sunt grasimile ? Grasimea poate sa aiba o reputatie proasta dar ea nu inseamna intotdeauna un lucru rau. In perioadele de post alimentar organismul foloseste energia furnizata de grasimile din depozitele tesutului adipos. De asemenea, ele intra in...citeste mai mult
-
Grasimile: beneficii asupra organismului si siluetei
Generalitati Orice dieta din care sunt complet excluse grasimile este periculoasa pentru sanatate. Grasimile sau lipidele, joaca un rol esential in biologia celulelor, tesuturilor, organelor si intregului organism uman, fiind necesare pentru corecta desfasurare a...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter