Fructoza
glucid prezent in organism si in alimentatie. Fructoza face parte din glucidele simple, de tipul hexoza (molecula lor cuprinde sase atomi de carbon). Ea poate exista ca atare sau sub forma de zaharoza, formata prin asocierea de molecule de fructoza si a unei molecule de glucoza. Fructoza adusa prin alimentatie este continuta in zahar, in fructe (mar, para, strugure), in miere. In organism, ea este transformata in glucoza.
Sinonim: levuloza.
Citeste si
Arhiva-
Intoleranta la fructoza
Generalitati Intoleranta la fructoza este o afectiune in care organismul intampina dificultati in digestia si utilizarea fructozei pe care o contin alimentele. Aceasta se trateaza prin eliminarea completa a fructozei si zaharozei din dieta. Tipuri Exista doua...citeste mai mult
-
Colicile
Generalitati Colica reprezinta plansetul puternic si persistent, care apare la sugarii cu varsta intre 3 saptamani si 3 luni. Cat de mult plange copilul intr-un mod excesiv sau extrem, este un lucru subiectiv si difera in functie de perceptia celui care il ingrijeste....citeste mai mult
-
Pui miere in ceaiul fierbinte? Iata cat de toxic este
Generalitati Fructoza, glucoza si zaharoza sunt cei mai importanti nutrienti alimentari ai albinelor si constituie componenta mierii. Consumul de miere de albine prezinta foarte multe beneficii pentru sanatatea unei persoane. In primul rand, mierea trateaza si...citeste mai mult
-
Zaharul din fructe: bun sau rau?
Ce este fructoza Fructoza, numita si "zaharul din fructe", este un monozaharid (glucid sau carbohidrat simplu) care se gaseste in mod natural in fructe sau in miere. In dieta de tip occidental, cantitatea cea mai mare de fructoza nu provine din fructele...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter