Flavonoid
Orice compus organic care face parte din clasa pigmentilor biologici si care nu contine azot. Se gaseste in majoritatea plantelor. Include anthoxanthins, cel care da culoarea galbena petalelor unei flori; antocianii, responsabili de culoarea rosie a mugurilor si mladitelor tinere si culorile violet si rosu a frunzelor de toamna. Functia lor biologica nu este cunoscuta. Acestia pot atrage insecte si pasari care asigura dispersia polenului si a semnitelor.
Citeste si
Arhiva-
Cum sa mancati mai multe legume verzi
Generalitati Legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Acestea sunt bogate in nutrienti si au o concentratie importanta de vitamine, minerale, antioxidanti, acid folic si flavonoide. Substantele chimice din compozitia legumelor verzi...citeste mai mult
-
Afla de ce este bine sa consumi ulei de masline extravirgin
Generalitati Uleiul de masline este binecunoscut pentru proprietatile lui nutritive extraordinare si pentru rolul important pe care il joaca in mentinerea sanatatii corpului. Este bogat in antioxidanti, vitamina E si polifenoli sau flavonoide. Exista mai multe...citeste mai mult
-
Minune intr-un bol: salata de fructe
Generalitati Chiar daca, sa zicem, nu sunteti unul din pasionatii de fructe, chiar daca rezistati unor mere apetisante sau unor banane parfumate, cum puteti spune nu unei colorate, insiropate si aromate salate de fructe? Cand este vorba de salata de fructe nu ne...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter