Branza
Produs lactat obtinut prin coagularea laptelui sub actiunea cheagului si/sau a fermentilor lactici si care a fost scurs de zer.
Branzeturile sunt alimente de o mare diversitate, dar toate au comuna bogatia lor in proteine si in calciu. Ele au un continut variabil de lipide si de sodiu.
Continutul lor in apa variaza intre 35 si 80%. Procentajul de materii grase indicat pe ambalaj este calculat pe reziduul uscat al produsului. Branzeturile cu pasta fiarta sunt cele mai grase, dar si cele mai bogate in calciu. O parte din vitaminele hidrosolubile dispar in timpul scurgerii branzei, dar se produce o imbogatire in vitaminele B2, B3, B6 si B9 sub actiunea mucegaiurilor. vitamina A se gaseste din abundenta in branzeturile grase.
In regimurile de slabire, este recomandat sa se limiteze consumul de branzeturi (din cauza continutului bogat in lipide, si deci in calorii). Branzeturile cu pasta moale sunt contraindicate la subiectii care fac tratament cu inhibitori de monoaminoxidaza (I.M.A.O).
Citeste si
Arhiva-
Informatii pe care trebuie sa le aflati despre branza
Generalitati Branza este un aliment inclus in alimentatia omului inca din anul 2000 i.e.n, potrivit unor picturi murale de morminte descoperite de arheologi. Fie ca este vorba despre Camembert, Gorgonzola sau Cheddar, branza se realizeaza din patru ingrediente...citeste mai mult
-
Beneficiile sucului de noni
Generalitati Fructele copacului Noni cunoscute si sub numele de morinda, fructe de branza, sau dude indiene, se gasesc in Asia dar si in alte regiuni din intreaga lume (India, Polinezia, Tahiti). Noni este o sursa bogata de fibre si carbohidrati. Fructele sunt...citeste mai mult
-
Spaghetele - informatii nutritionale
Generalitati Pastele sunt usor de preparat si sunt hranitoare in cazul in care contin ingrediente importante pentru organism. Un fel de mancare ce va contine spaghete va fi bogat in fibre dietetice, vitamine din grupul B si minerale. Pentru o masa sanatoasa se...citeste mai mult
-
Topul celor mai bune surse alimentare de proteine
Cele mai bune modalitati pentru un aport proteic corespunzator Nu mai este nici o indoiala asupra efectelor favorabile ale proteinelor, inclusiv cel de stimulare a pierderii kilogramelor in plus. Pentru obtinerea rezultatelor durabile este important a se...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter