Acid gras
Acid organic, principalul constituent al lipidelor. Combinat cu glicerina formeaza grasimi. Acid organic, principalul constituent al lipidelor. In natura exista mai mult de 40 de acizi grasi naturali diferiti.
In organism, acizii grasi constituie, impreuna cu glucidele, o sursa primordiala de energie. Ei provin din degradarea glucidelor sau a lipidelor alimentare. O alimentatie echilibrata trebuie sa aduca cele doua tipuri de acizi grasi. Produsele lactate si carnea sunt adesea bogate in acizi grasi saturati, solizi la temperatura ambianta. Uleiurile vegetale si pestele sunt mai curand bogate in acizi grasi nesaturati: aceste alimente rancezesc in contact cu aerul.
Citeste si
Arhiva-
5 beneficii aduse sanatatii de acizii grasi
Ce sunt acizii grasi? Acizii grasi sunt componente ale lipidelor, formati din lanturi de atomi de carbon legate intre ele prin legaturi chimice, care pot fi legaturi simple sau duble. Aceste legaturi chimice determina daca un acid gras este saturat sau...citeste mai mult
-
Acizii grasi omega-7
Generalitati Acizii grasi omega-7 nu sunt esentiali pentru sanatatea umana, ca atare, starea generala de sanatate nu va fi influentata daca o persoana nu ii asimileaza, dar acestia pot fi foarte utili petnru o greutate sanatoasa si o piele frumoasa. Acizii grasi...citeste mai mult
-
Acizii grasi omega 3
Ce sunt acizii grasi omega-3 Acizii grasi omega-3 sunt considerati acizi esentiali, necesari pentru sanatatea umana dar pe care organismul nu poate sa-i produca in mod natural: acestia trebuie furnizati prin intermediul alimentelor. Acizii grasi omega-3 pot fi gasiti...citeste mai mult
-
De ce sunt necesari acizii grasi esentiali omega-3
Generalitati Acizii grasi omega-3 sunt nutrienti importanti pentru organism, in special pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Recomandate deseori pentru proprietatile lor antiinflamatorii si anticoagulante, grasimile sanatoase omega-3 reduc in mod...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter