Tatal meu in varsta de 82 ani are o problema cu sughitul. Este adevarat ca are o varsta inaintata si multe boli generate de un diabet insulino-dependent, iar dupa o serie lunga de investigatii diagnosticul a fost tulburare neuro-vegetativa, dar... sughitul a devenit insuportabil. De aproximativ 1 an se chinuie (cu mici pauze de cate o zi sau doua) iar tratamentele prescrise sunt inutile. Nu se odihneste, nu se alimenteaza si nici chef de viata nu mai poate avea in aceste conditii.
Ajutor..... va rog....
Am incercat aproape toate metodele clasice si nu mai suport sa-l vad cum se "stinge" din cauza unui sughit.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (4)
Metodele clasice nu prea ajuta in general, chiar si la boli mai usoare.
Sughitul cronic este ceva greu de vindecat caci pe langa faptul ca nu se cunoaste cauza nici nu exista medicamente, nici macar suprimante.
Insa in homeopatie exista multe remedii pt. sughit.
Fa cum isi spun aici caci nu te costa nimic si il poate ajuta, fiind primul remediu care se da la astfel de sughit cronic.
Iei o bucata de hartie, scrii ea : Niccolum metallicum CH200.
Peste hartia asta pui un pahar cu ceva apa si o lasi asa 15-20 de minute la "pogramat".
Dupa acest timp apa este un remediu homeopatic cu acelasi efect ca cel de la farmacie.
(de ce functioneaza nu este important, insa nu e placebo, poti alege sa nu-i spui ce ai facut ca sa te convingi)
Il pui sa bea o singura gura din apa asta, restul arunci si speli bine paharul cu apa fierbinte. Sii pe urma astepti cateva zile eventualele schimabari.
Daca apare ameliorare dar nu se duce de tot sughitul il repeti dupa 6-8 zile.
Daca intre timp dispare sughitul nu-l mai repeti.
Daca nu e remediul potrivit nu va avea efect sau numai unul mic.
Mai sunt si alte remedii, dar la sughit cronic asta e cel mai des folosit.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSughitul de origine periferica apare cand nervul frenic (cel care inerveaza diafragmul) este iritat din cauza unor afectiuni ale organelor interne. Cel de origine centrala apare prin stimularea centrilor nervosi, in tumori cerebrale. Se recomanda sa se bea un pahar de apa rece, aspiratie brusca de aer, respiratii profunde repetate.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Varsta a treia.
Inscrie-te aici!Multumesc pentru raspuns. Am incercat varianta propusa dar nu functioneaza din pacate. Mentionez ca sughitul a aparut in urma mai multor AVC-uri care au dus la atrofie cerebrala intr-o proportie destul de mare.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSalutare!
Eu sunt unul din cei care are probleme asemănătoare cu tatăl dvs. Am sughitat 3 zile , aproape in continu. Eram in București si m-am dus la CDT Victor Babeș , lângă Piața Muncii. Am dat peste o doctorita tare de treaba care din păcate nu a reușit sa-mi spună cauza sughitului, dupa ce m-a pus sa fac o groaza de analize care n-au fost ieftine. Mie mi-a trecut in felul următor: luam o cana de ceai de musetel de 500ml, o beam forțat , dupa care imi provocam voma, bagandu-mi degetele pe gât . O ora nu mai aveam treaba, apoi o luam de la capăt imediat ce incepeam sa sughit. Mi-a trecut intr-o zi, insa am rămas cu o oarecare sensibilitate si am avut grija ce mananc cca doua saptamâni .
Studiindu-ma am realizat ca sunt anumite feluri de mâncare care imi provoacă sughitul. Mai contează si câtă mâncare bag in gura si evident, cat timp o mestec.
Stiu ca suna scarbos, insa numai cei ce n-au dormit din cauza sughitului stiu la ce nivel de disperare se ajunge cand un lucru banal ia amploare.
In încheiere as vrea sa o rog pe doamna doctor care a postat aici, sa imi dea câteva sfaturi pe adresa [email protected].
Va doresc insanatosire grabnica tatălui dvs.
Doamne ajuta!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde