Infectare cu virusul varicelei
Varicela si zona zoster Intrebare postata de juno22 cu 11 ani in urmaBuna ziua,
Am intrat in contact cu un copil, care a era in perioada de erupere a varicelei ( mai exact prima zi). Mentionez ca am avut aceasta boala in copilarie, dar ma tem sa nu fac zona zoster, mai ales ca in luna noiembrie 2012, am contactat o hepatita tip A. Tin regim alimentar, dar nu ma bazez pe o imunitate crescuta a organismului. Ce imi recomandati sa fac?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
In general, persoanele care au avut varicela in copilarie dezvolta imunizare pe viata impotriva acestei boli. Varicela si zona zoster sunt cauzate de acelasi virus, numit varicella-zoster. Totusi, dupa ce o persoana s-a vindecat de varicela, virusul poate ramane inactiv in corpul sau pentru multi ani, iar in momentul in care sistemul imunitar al persoanei se slabeste, virusul poate deveni din nou activ, cauzand zona zoster.
Daca va simtiti slabita sau daca aveti alte simptome ale zonei zoster, cum ar fi eruptia cutanata dureroasa pe o parte a corpului sau febra, ar trebui sa consultati un medic. Cu toate acestea, faptul ca ati intrat in contact cu un copil cu varicela nu creste riscul de a dezvolta zona zoster.
In cazul in care aveti probleme ale sistemului imunitar din cauza hepatitei A pe care ati avut-o, ar fi bine sa vorbiti cu medicul dumneavoastra despre acest lucru. El poate decide sa va testeze pentru varicela si zona zoster, pentru a se asigura ca sunteti protejata.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie
Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Varicela-si-zona-zoster/zona-zoster-evolutie-si-tratament_17254
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde