Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Spunetimi va rog daca copilul meu in virsta de 4ani a facut alergie de la vaccinul infanrix?copilasul are spina bifida..noi iam cumparat toate vaccinurile.....pentaxi,engerix,prevenar..iar la 4ani i sa fact infanrix.. a spus dr de familie sal facem......dar la copil ia aparut bubite in jurul pemparsului,sub brat,pe minute,pe git.,,,,cred cal mincau bubitele ca se scarpina.....bubitele iau mai tecut dar ii e frica sa foloseasca minutele.......sa manince ....si i sau unflat putin.....el zice ca nul doare.tine minutele incordate.i sa invinetit putin in palma.............iam dat cu mixtura mentolata .......ma sperii nu stiu ce sa fac

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Vaccin"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (8)

Carpe Diem (acum 13 ani)

I-ati facut vaccinul vineri si sambata i-au aparut bubitele in palma si azi in celelalte parti ale corpului? Ati contactat medicul pediatru al copilului? Daca da, ce v-a spus?
Daca inca nu ati luat legatura cu el ar fi indicat sa o faceti cat mai curand posibil. este posibil sa fie o reactie la vaccin.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
pt copii (acum 13 ani)

iam facut vaccinul miercuri si vineri dupamasa ia aparut bubitele nu am luat legatura azi merge.....multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de pt copii
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de pt copii
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carpe Diem (acum 13 ani)

Descriere - Infanrix hexa

Cititi cu atentie acest prospect inainte de administrarea vaccinului pentru prima oara copilului dumneavoastra.- Pastrati prospectul pana la finalizarea vaccinarii copilului dumneavoastra. Este posibil sa fie nevoie sa-l mai cititi inca o data.- Daca aveti intrebari suplimentare, adresati-va medicului sau farmacistului dumneavoastra.- Acest vaccin a fost prescris copilului dumneavoastra si nu trebuie transmis altui copil.

Infanrix hexa – 0,5ml – pulbere si suspensie pentru suspensie injectabila.
Vaccin combinat difteric, tetanic, pertussis acelular (impotriva tusei convulsive), hepatitic B recombinant, poliomielitic inactivat si Haemophilus influenzae tip b.

-Substantele active ale vaccinului Infanrix hexa sunt reprezentate de componente non-infectioase extrase din bacilul difteric, tetanic, proteina purificata din Bordetella pertussis, proteina de suprafata a virusului hepatitic B (obtinut pe celule de drojdie modificate prin inginerie genetica), virusuri poliomielitice inactivate si un extract non-infectios din Haemophilus Influenzae tip b legat de anatoxina tetanica. Vaccinul nu determina bolile fata de care asigura protectie.

O doza de 0,5 ml contine:
Anatoxina difterica*………………………………………………………³ 30 U.I
Anatoxina tetanica*………………………………………………………³ 40 U.I
Anatoxina pertussis*………………………………………………………25 mg
Antigene pertussis
Anatoxina pertussis* …………………………… 25 mg
Hemaglutinina filamentoasa*…………………….25 mg
Pertactina*…………………………………………8 mg
Antigen de suprafata recombinant al virusului hepatitic B** (proteina S)***…10mg
Virusuri poliomielitice inactivate
tip 1 …………………………………… 40 U.D
tip 2 …………………………………… 8 U.D
tip 3 …………………………………… 32 U.D
Polizaharid din Haemophilus influenzae tip b***…………………….10 mg
conjugat cu anatoxina tetanica………………………………20-40 mg

* adsorbit pe hidroxid de aluminiu………Total: 0,95 miligrame
** produs prin inginerie genetica pe celule de drojdie (Saccharomyces cerevisae)
*** adsorbit pe fosfat de aluminiu…………………………….Total: 1,45 miligrame

-Celelate ingrediente sunt: lactoza anhidra, clorura de sodiu (NaCl), fenoxietanol, oxid de aluminiu hidratat (Al(OH)3), fosfat de aluminiu (AlPO4), mediu 199 continand in principal aminoacizi, saruri minerale, vitamine si apa pentru preparate injectabile.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producator:
GlaxoSmithKline Biologicals S.A.,
Rue de l''Institut 89
B-1330 Rixensart
Belgia

1. CE ESTE INFANRIX HEXA ŞI PENTRU CE ESTE UTILIZAT

Infanrix hexa este un vaccin administrat copiilor pentru prevenirea a 6 boli: difterie, tetanus, pertussis (tuse convulsiva sau tuse magareasca), hepatita B, poliomelita (polio) si boala determinata de Haemophilus influenzae tip b. Vaccinul actioneaza in organism prin producerea de anticorpi care asigura protectie fata de aceste boli.

• Difteria: Difteria afecteaza in principal caile respiratorii si uneori pielea. In general, caile respiratorii se inflameaza ceea ce determina aparitia unor dificultati severe de respiratie si uneori sufocare. Bacteria elimina o toxina care poate determina leziuni nervoase, tulburari cardiace si chiar deces.
• Tetanus: Bacilul tetanic patrunde in organism prin taieturi, zgarieturi sau rani ale pielii. Ranile cu risc mare de infectie tetanica sunt cele provocate de arsuri, fracturi, leziuni adanci sau rani contaminate cu pamant, praf, balegar de cal sau aschii de lemn. Bacilul elibereaza o toxina care poate cauza contractii musculare, spasme musculare dureroase, convulsii si chiar moarte. Spasmele musculare pot fi atat de puternice incat pot provoca chiar fracturi ale oaselor sau ale coloanei vertebrale.
• Pertussis (tuse convulsiva sau tuse magareasca): Tusea convulsiva (tusea magareasca) este o boala extrem de contagioasa. Boala afecteaza caile respiratorii determinand crize severe de tuse care pot interfera cu respiratia normala. Tusea este deseori acompaniata de sunete asemanatoare cu ragetele de magar, de unde si numele de "tuse magareasca”. Tusea se poate prelungi pe o perioada de 1-2 luni sau mai mult. Bordetella pertussis poate determina de asemenea infectii otice, bronsite care pot trena perioade indelungate, pneumonie, convulsii, leziuni cerebrale si chiar moarte.
• Hepatita B: Este determinata de virusul hepatitei B. Boala se manifesta prin inflamarea ficatului. Virusul se regaseste in fluidele organismului persoanelor infectate ca de exemplu in sange, sperma, secretii vaginale sau saliva (scuipat).
• Poliomelita (polio): Poliomielita, denumita uneori simplu " polio” este o infectie virala cu efecte variabile. Deseori determina numai imbolnaviri usoare dar la anumite persoane poate determina leziuni permanente sau chiar moartea. In cazurile cele mai severe, poliomelita se poate manifesta prin paralizie musculara (muschii nu mai sunt mobili), inclusiv a musculaturii implicate in respiratie si in mers. Membrele afectate raman deformate dureros.
• Haemophilus influenzae tip b (Hib): Infectiile cu Hib determina inflamatia (edem) creierului. Se pot intalni complicatii severe cum ar fi: retard mental, paralizie cerebrala, surditate, epilepsie sau orbire partiala. Hib cauzeaza de asemenea inflamatii ale gatului. Ocazional pot determina moarte prin sufocare. Mai rar, bacteria poate provoca infectii ale sangelui, inimii, plamanilor, articulatiilor sau tesuturilor de la nivelul ochilor sau gurii.

Vaccinarea este cea mai buna cale pentru protejarea impotiva acestor boli. Niciuna din componentele vaccinului nu este patogena.

Componenta DTPa-HBV-IPV este un lichid alb, usor laptos, in seringi preumplute de 0,5ml.

Componenta Hib este o pulbere alba in flacoane de sticla cu Bioset®.

Ambele componente trebuie amestecate bine impreuna inainte de administrare. Amestecul final se prezinta ca un lichid alb, usor laptos.

Infanrix hexa se prezinta in ambalaje secundare de 1, 10, 20,50 de seringi si flacoane cu Bioset, cu sau fara ace.

2.CE TREBUIE SĂ FACEŢI INAINTE DE A SE ADMINISTRA VACCINUL Infanrix hexa COPILULUI DUMNEAVOASTRĂ

Trebuie sa informati medicul :

• daca copilul dumneavoastra a avut reactii alergice anterioare la Infanrix hexa sau oricare dintre ingredientele vaccinului. Substantele active si celelalte ingrediente sunt prezentate la inceputul prospectului. Semne ale reactiilor alergice pot include: rash cutanat pruriginos, scurtarea respiratiei, inflamarea fetei sau a limbii.
• daca copilul dumneavoastra a manifestat anterior reactii alergice la vreunul din vaccinurile difteric, tetanic, pertussis (impotriva tusei convulsive), hepatitic B, poliomielitic sau Haemophilus Influenzae tip b.
• daca copilul a avut orice fel de probleme ale sistemului nervos aparute intr-un interval de 7 zile de la vaccinarea precedenta cu vaccin pertussis.
• daca copilul a avut o infectie severa cu temperatura mare (peste 38°C). O afectiune minora cum ar fi o raceala nu ar trebui sa constituie un impediment pentru vaccinare, dar oricum cereti sfatul medicului dumneavoastra.

IN ACESTE CAZURI, Infanrix hexa NU VA FI ADMINISTRAT COPILULUI DUMNEAVOASTRĂ.

De asemenea informati medicul:
•daca la o vaccinare anterioara cu Infanrix hexa sau cu un alt vaccin cu componente pertussis copilul dumneavoastra a avut una din urmatoarele probleme:
- temperatura mare (peste 400C) in primele 48 de ore de la vaccinare
- colaps sau o stare asemanatoare socului in primele 48 ore de la vaccinare
- plans persistent cel putin 3 ore in primele 3 zile de la vaccinare
- convulsii insotite sau nu de cresterea temperaturii in primele 3 zile de la vaccinare
•daca copilul dumneavoastra are probleme de coagulare sau face usor vanatai
•daca copilul dumneavoastra are tendinta de a face convulsii la cresterea temperaturii sau daca exista istoric familial de convulsii febrile
•daca copilul dumneavoastra a avut reactii alergice la neomicina sau polimixina (antibiotice)
•daca copilul dumneavoastra este in tratament cu orice alt medicament sau a primit recent alt vaccin.
In aceste cazuri, medicul dumneavoastra hotaraste perioada potrivita de vaccinare si schema de vaccinare pentru copilul dumneavoastra.

3.CUM SE ADMINISTREAZĂ Infanrix hexa

Copilului dumneavoastra i se vor administra in total 3 injectii la interval de cel putin o luna intre administrari. Fiecare injectie va fi administrata in sedinte diferite. Dumneavoastra veti fi informat din timp, de catre medic sau de catre asistenta despre data cand urmeaza sa se administreze urmatoarea doza.

Daca sunt necesare doze suplimentare sau de "rapel”, medicul dumneavoastra va va informa din timp.

Daca copilul dumneavoastra a pierdut o injectie din schema de vaccinare, contactati-va medicul si stabiliti urmatoarea vizita.

Asigurati-va ca a fost aplicata intreaga schema de vaccinare a copilului dumneavoastra. Daca nu, copilul dumneavoastra nu este protejat complet impotriva acestor boli.

Administrarea vaccinului Infanrix hexa se va face numai intramuscular.

Produsul nu se va administra intravenos !

4.POSIBILE REACŢII ADVERSE

Orice vaccin poate avea anumite reactii adverse.

Copilul dumneavoastra poate simti:
- durere sau disconfort la locul injectarii

sau puteti constata aparitia de:
- roseata sau edem la locul injectarii

Oricum, aceste reactii dispar uzual in cateva zile.

Alte reactii adverse care pot sa apara:
- pierderea apetitului
- febra (mai mare de 380C)
- tulburari ale somnului, iritabilitate, plans anormal, neliniste

Daca aceste evenimente se mentin sau devin severe, cereti sfatul medicului dumneavoastra.

Ca in cazul oricarui produs injectabil, exista un risc mic de reactii alergice. Acestea pot fi recunoscute astfel:
- rash pruriginos al mainilor si fetei
- umflarea ochilor sau fetei
- dificultati in respiratie sau la inghitire
Asemenea reactii apar adesea inainte de a parasi cabinetul medicului.Oricum, trebuie urmat imediat un tratament in cazul oricarui eveniment.

In plus, urmatoarele reactii adverse au fost raportate foarte rar (mai putin de 1 la 10000 pacienti), in primele zile de la vaccinare cu Infanrix hexa:
- colaps sau o perioada de pierdere a constientei sau constiintei
- convulsii
- nodul dur sau reactie edematoasa extinsa la locul administrarii

Foarte rar a fost observata aparitia cu frecventa crescuta a sangerarilor sau echimozelor in cazul administrarii vaccinurilor hepatitice B.

Daca apare orice alta reactie adversa nementionata in acest prospect, informati-va medicul sau farmacistul.

Nu va alarmati de aceasta lista de reactii adverse posibile.
Este posibil ca in cazul copilului dumneavoastra sa nu apara nici o reactie adversa.

7.PĂSTRAREA Infanrix hexa

A se pastra la temperaturi intre 2- 8°C (in frigider).
A se pastra in ambalajul original pentru ca produsul sa fie protejat de lumina.
A nu se congela. Congelarea distruge vaccinul.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscriptionata pe ambalaj. Ultima data la care poate fi utilizat corespunde ultimei zile a lunii mentionate.

7. ALTE INFORMAŢII

Informatii specifice pentru personalul medical calificat

In timpul pastrarii, se poate observa aparitia unui depozit alb si a unui supernatant limpede. Acest fenomen nu constituie un semn al deteriorarii produsului.

Seringa trebuie agitata cu forta pentru a obtine o suspensie alba omogena.

Suspensia de DTPa-HBV-IPV trebuie verificata vizual pentru a se constata eventuale particule straine sau modificari de aspect fizic. In cazul in care se observa astfel de situatii, produsul trebuie aruncat.

Bioset® este un capac cu un design special, proiectat astfel incat reconstituirea sa se realizeze mai simplu. Este o regula de buna practica clinica administrarea vaccinului cand acesta a atins temeperatura camerei. In plus, un flacon la temperatura camerei asigura o elasticitate suficienta a dopului de cauciuc pentru a minimiza aglomerarea particulelor de cauciuc. Pentru a obtine aceasta, flaconul trebuie pastrat la temperatura camerei (25± 3˚C) pentru cel putin cinci minute inainte de conectarea seringii si reconstituirea vaccinului. Pentru reconstituire, se rasuceste si se indeparteaza invelisul de plastic de pe Bioset® si capacul de la seringa. Inainte de conectarea seringii la Bioset® cele doua containere trebuie sa fie aliniate. Se conecteaza seringa in Bioset® prin rasucirea acesteia. Se impinge in jos seringa in pozitie pana se aude un clic. Se injecteaza continutul seringii in flacon. Se agita pana cand pulberea de Hib este complet dizolvata. Se aspira vaccinul reconstituit inapoi in seringa. Se detaseaza seringa de la Bioset® si se fixeaza acul in vederea administrarii vaccinului.

Vaccinul reconstituit se prezinta ca o suspensie usor mai tulbure fata de componenta lichida separata. Acest lucru este normal si nu afecteaza performantele vaccinului. In situatia in care se observa orice alta variatie, vacinul va fi aruncat.

Pentru orice informatie despre acest produs, contactati reprezentanta locala a Detinatorului Autorizatiei de punere pe piata.



Dupa cum vedeti : " rash pruriginos al mainilor si fetei" este o reactie la vaccin.
Sa ne spuneti si noua ce v-a spus pediatrul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Carpe Diem
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Carpe Diem
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
pt copii (acum 13 ani)

buna ziua multumesc mult pt raspunsuri am fost la dr.pediatru si nea spus ca a facut alergie de la vaccin ...........si sai dau cu mixtura mentolata sa nu se mai scarpine si sai tin un regim.alimentar............atita..........dar nu ma lamurit sami zica exact de ce a facut alergia asta urita............iam spus si stia dinsul ca na facut niciodata vaccinurile de la stat.......doar cumparate.....a zis ca ii va trece..........dar ma inervat la culme ca nu mai eu stiu ceam tras si mai trag cu copilul.....plins.....neodihna....mincarimi.....sii el simplu spune cai va trece

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de pt copii
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de pt copii
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaela (acum 11 ani)

Copilul meu in varsta de 4 ani era sa moara de la acest vaccin INFANRIX .Am ajuns acasa cu baietelul nu a vrut sa mai manance nimic,noaptea a facut febra 38 si ce m-a speriat foarte tare era ca tipa in somn dar un tipat neobisnuit .A doua zi era foarte umflat in zona ochilor si a guri ne-am prezentat la urgenta iar ce a urmat a fost un dezastru ,a vomat timp de 7 zile ,a facut febra
a facut pete pe fata . E cineva care s-a mai confruntat cu acceste reactii adverse in urma administrari unui vaccin?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
tapus alexandra (acum 10 ani)

Am si eu o nelamurire- de ce trebuie ca pacientul, dupa ce a facut o reactie la vaccin sa anunte pediatrul? Pediatrul trebuie sa aiba un istoric si sa investigheze amanuntit conditia de sanatate a copilului inainte de vaccinare! ..ceea ce nu prea se intampla, pentru ca ei trebuie sa-si faca targetul! Nu este un vaccin testat? Sau copii nostri sunt folositi pe post de cobai pentru eventuale riscuri si efecte secundare nestiute la momentul punerii pe piata a vaccinurilor? SUnt de parere ca inainte de a lansa un produs, compania are datoria sa verifice si sa SPECIFICE in prospect TOATE eventualele reactii adverse! Daca nu, inseamna ca nu este un medivament testat! De aceea suntem atat de usor de condus, pentru ca nici macar nu citim prospectul acestor vaccinuri-care din cate va eu fac mai mult rau decat bine.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
iulia (acum 10 ani)

buna seara doresc sa stiu care ar putea fi efectele vaccinului pt poliomielita daca copilul meu tuseste ? va multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
mihaela axinte (acum 10 ani)

am o fetita de 9 luni pe care am fost anuntata ca trebuie vaccinata.din motive de sanatate vaccinarile au decalat ,adica acum ar trebui sa facem abia vaccinul de la 6 luni doar ca ii curge un pic nasul.se poate vaccina in conditiile astea.va multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.