Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

A mai suferit cineva de o urticarie acută și cum ați rezolvat problema ?

Urticarie
Intrebare postata de Ana cu 16 ore in urma

Bună ziua! Fiul meu în vârstă de 16 ani din septembrie (cam la 2 săptămâni după ce a început liceul ) suferă de o urticarie , care apare și dispare după 10-15 min . Am fost cu el la alergolog , la infecționist ,la ORL , la pediatru , la dermatolog … am efectuat sute de analize, dar nu e alergic la nimic, la testele de sânge nu i-a ieșit nimic , nu are boala Lyme , nu are probleme la ficat , la rinichi , la nimic. Singura problemă ar fi stafilococul auriu care e localizat în nas , dar medicii mi-au zis ca nu de la stafilococ apar. Vă rog să mă ajutați, dacă ați trecut careva prin așa ceva și unde ați găsit un leac?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "A mai suferit cineva de o urticarie acută și cum ați rezolvat problema ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 16 ore)

Buna ziua,

Urticaria acuta poate fi cauzata de o varietate de factori care includ alergii la alimente sau medicamente, infectii, boala Lyme, probleme la ficat sau rinichi, dar si alte cauze precum stresul sau anumiti factori fizici, cum ar fi caldura, frigul sau presiunea. Daca fiul dvs. nu este alergic la nimic si medicii au exclus deja toate aceste posibile cauze, poate fi util sa cautati un altfel de specialist care sa-l ajute.

Cativa pasi care ar putea ajuta in managementul simptomelor de urticaria includ evitarea factorilor declansatori, utilizarea de antihistaminice pentru a reduce reactia corpului la histamina (substanta care cauzeaza aparitia urticariei), aplicarea de comprese reci pentru a reduce mancarimea si iritatia, si purtarea de haine lejere pentru a evita iritarea suplimentara a pielii.

O alta optiune pe care o puteti discuta cu medicul este imunoterapia, care poate ajuta la reducerea sensibilitatii corpului la alergeni.

De asemenea, este important sa il sprijiniti emotional pe fiul dvs. in aceasta perioada dificila, deoarece stresul poate agrava simptomele urticariei.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pediatrie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Alergiile/alergiile_842
sfatulmedicului.ro/Alergiile/urticariile_828
sfatulmedicului.ro/Dermatita/dermatita-de-contact_1342

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.