Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Tulburări de vedere?

Tulburari de vedere
Intrebare postata de IoanaM cu 5 luni in urma

Bună ziua,

Ma numesc Ioana si am 39 de ani.
Am avut un atac de panică în 2021 și am căzut de pe picioare, mi-au amorțit mâinile și picioarele. Am chemat ambulanta dar nu am mers la spital deoarece îmi revenisem. Dupa 3 zile a aparut o tulburare de vedere, mai greu de explicat. Nu e ceață, nu e dublă, e ca de la amețeala. Dioptriile sunt bune. Menționez ca sunt sub monitorizare neurologica pentru angiopatie cerebrala, însă medicul spune ca nu e de aici problema. Am făcut 4 controale oftalmologice la medici diferiți, același răspuns dioptrii spre 0, fara alte probleme, deci nu am primit ochelari. Mai sunt sub monitorizare endocrinologica, am și diagnostic de premenopauza și spondiloza cervicala usoara.
Se agravează când e înnorat, probabil de la presiunea ridicata. As merge pe partea de cervicala, dar nu știu ce ar fi de făcut. Altfel, îmi pot desfășura activitatea, vad cel mai mic scris și la distanță, dar vederea nu este ca înainte și nu am niciun răspuns.
Îmi spuneți va rog de la ce ar putea fi problema?
Mulțumesc mult!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tulburări de vedere?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 5 luni)

Buna ziua,

Tulburarile de vedere pe care le experimentezi pot avea mai multe cauze. In primul rand, fiind deja diagnosticata cu spondiloza cervicala, este posibil ca aceasta afectiune sa declanseze anumite simptome oculare, deoarece arterele vertebrale (care duc sangele la ochi) trec prin vertebrele cervicale. Orice presiune asupra acestor artere poate duce la probleme de vedere.

Premenopauza pe care o mentionezi poate influenta vederea. Hormonii feminini (estrogenul si progesteronul) pot afecta vederea, iar fluctuatiile hormonale care apar in premenopauza pot determina modificari ale vederii.

De asemenea, este posibil ca vederea sa fie afectata de anxietate sau de stresul post-traumatic cauzat de atacul de panica pe care l-ai avut. Anxietatea si stresul pot provoca simptome vizuale, precum vedere incetosata sau tulburari de vedere.

Ambele posibilitati - presiunea cervicala sau variatiile hormonale - pot explica de ce vederea ta pare sa se inrautateasca atunci cand este noros, deoarece atunci presiunea atmosferica este mai mare si poate afecta tensiunea arteriala, circulatia sangelui sau modul in care corpul tau proceseaza hormonii.

Asadar, este posibil ca problema ta de vedere sa fie determinata de o combinatie de factori. Pentru a putea fi sigura, recomandam ca pe langa controlul oftalmologic si neurologic sa consulti un alt specialist.


Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/endocrinologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Sanatatea-ochilor/nu-neglija-tulburarile-de-vedere-pot-indica-afectiuni-grave_15684

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
IoanaM (acum 5 luni)

Mulțumesc mult pentru răspuns!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de IoanaM
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de IoanaM
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.