Dificultati inghitire mancare?
Tulburari de alimentatie Intrebare postata de Utilizator11699916846 cu un an in urmaBuna, de aproximativ un an am niste dificultati de inghitire cand vine vorba de mancare, cu lichidele nu am nici o problema. A inceput, nu imi dau seama exact din ce cauza, dar tin minte ca in prima saptamana abia inghiteam bucati mici, dupa care s-a mai ameliorat treptat, iar la un moment dat a stagnat asa. Pot inghiti doar dupa ce mestec foarte bine mancarea si inghit bucatele mici. Nu am nici un alt simptom in afara de acesta. In prima faza am facut exudat faringan, acolo a iesit o bacterie Klebsiella si mai cumva. Am luat un antibiotic, insa fara rezultate. Dupa care am facut o gastroscopie, acolo a iesit totul in regula in mare, foarte putin reflux gastric, insa nimic semnificativ din ce am inteles, mi s-a recomandat un consult ORL. La consultul ORL au vazut ceva umflaturi, iar diagnosticul a iesit laringita cauzata de BRGE. Am primit un tratament pe care l-am urmat, insa nu s-a schimbat nimic. Rog pr cineva care a avut problema asemanatoare si a reusit sa rezolve sa ma ajute. Mentionez ca nu am niciun alt simptom, acesta este singurul, cand inghit simt ca mancarea se blocheaza undeva mai jos de marul lui adam, doar mancare, la lichide nici o problema.
Multumesc!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (4)
Buna ziua,
Dificultatile de inghitire a alimentelor pot fi cauzate de mai multe motive si este important sa consulti un medic pentru a primi un diagnostic adecvat. In functie de cauza, se va recomanda un tratament specific.
Bacteriile la nivelul gatului (precum Klebsiella) pot cauza inflamatie si posibil dificultati de inghitire. Un antibiotic poate fi recomandat pentru a trata infectia, dar poate fi necesar un tratament suplimentar.
Refluxul gastroesofagian (BRGE) poate fi o cauza comuna a dificultatilor de inghitire. Acesta este cauzat de refluxul de acid din stomac in esofag si laringe, ceea ce poate irita si inflama tesuturile, determinand dificultati in inghitire. Tratamentul obisnuit pentru BRGE poate include modificari ale dietei, imbunatatirea stilului de viata si medicamente care reduc aciditatea gastrica.
Gastroscopia este o metoda de diagnosticare importanta in astfel de cazuri, dar poate fi necesara si o tomografie computerizata sau o endoscopie a esofagului.
Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/globul-faringian-sau-senzatia-permanenta-de-nod-in-gat_17226
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBună dimineața! Laringita despre care spuneți, este determinată de reflux gastro-esofagian. Ari facut analize de sange pentru a vedea factorii inflamatori?
Vă recomand să faceți un RMN cerebral și, dacă totul este în ordine, să vă adresați unui psihoterapeut – e posibil să aveți această stare din cauza stresului.
Toate cele bune!
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna! Da, diagnosticul de laringita in BRGE mi s-a pus dupa ce au fost facute si analizele de sange. O sa iau in considerare si cele mentionate de dumneavoastra, desi nu am simtit un stres anume, in afara de cel cauzat de dificultatea la inghitire. Va multumesc pentru raspuns!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzTot cu aceeași problemă ma confrunt și eu de 5 luni....analizele sant bune, exudat faringian negativ, am fost la 4 medici orl care au zis ca nu se vede nimic grav, am făcut și endoscopie și a zis ca este ok....acum sant în așteptarea rezultatului rmn😁... vroiam sa știu dacă ai descoperit misterul?..mulțumesc!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde