Ce investigatii suplimentare pot efectua in cazul diagnosticului de cancer ovarian? raspuns medic
Tratamente cancer Intrebare postata de User cu 11 ani in urmaSunt diagnosticata cu cancer ovarian operat, chimiotratat. In prezent am hernie abdominala, arsura in parea stinga prin intestin, presiune in pelvis, C125 marit. Ce investigatii ar trebui sa mai fac pana la chimioterapie. Multumesc anticipat!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (9)
Va recomand sa efectuati: CT/RMN abdomen+pelvis; CT torace; hemoleucograma, coagulograma, transaminaze, uree, creatinina, glicemie, calcemie, ionograma, GGT, LDH, FAL, bilirubina totala, directa si indirecta, CEA, CA 125; consult ginecologic; control la medicul chirurg curant ( hernie? banuiesc ca de fapt este vorba de o eventratie). Aceste investigatii se pot face la Centrul OncoFort, call center: 021-323.00.00(02).
Medic specialist radioterapie
Centrul OncoFort
Str. Traian Popovici (fosta Unitatii) Nr. 79-91, Sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.323.00.00
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Tratamente cancer.
Inscrie-te aici!Am 40 de ani, in luna nov 2011 m-am internat la Spitalul Polizu ptr scoaterea unui chist ovarian de 20 cm!!!(evolutie in 3 luniI!!!!). In urma interventiei chirurgicale mi s-a facut histerctomie totala cu anexectomie bilaterala. In urma examenului anatomo-patologic am fost diagnosticata cu adenocarcinom papilar endocervical cu extensie la istm, corpul uterin si parametrul drept; Grad HP de diferentiere G2; tumora de ovar stg-chistadenom papilar mucinos asociat cu arie bordeline cu pattern mullerian. (CT-ul facut inainte de operatie nu evidentia nimic de acest gen!!!!!-curios nu????) Ca urmare, inainte de inceperea tratamentului am repetat CT-ul la alta clinica, rezultatul fiind: -leziune focala de 7 mm, hipervascularizata, in segm 5, cu character de benignitate, dar dat fiind contextual oncologic se recomanda monitorizare; -fara alte leziuni toraco-abdomino-pelvine; Am inceput imediat sedintele de chimioterapie si radioterapie (3 sedinte de chimioterapie, apoi 30 de radioterapie cu fotoni 6-15MV prin achizitia Ct a datelor anatomice pana la DT=56 Gy/volum tinta cu fractionare convetionala pana la 40 GY si continuarea iradierii pe campurile pelvine reduse pana la 56 GY., terminand cu alte 3 sedinte de chimioterapie (cu sindaxel si carboplatin). A fost un tratament lung si foarte dur. Pe 31 iulie a.c, am facut un CT toracic-abdominal si pelvin, colposcopie si echografie vaginala. Rezultat CT: -absenta unor noduli pulmonari sau adenopatii mediastinale; -fara epansamente pleuro-pericardice; -ficat cu dimensiuni normale, cu micul nodul adenopatos u diametrul de 7 mm si cele 3 microchistice punctiforme, decelate anterior, nemodificate dimensional,; caile biliare nedilatate(este acelasi stadiu ca la CT -ul facut inaintea inceperii tratamentului)-mi s-a spus ca sunt mai vechi si nu prezinta nici un pericol!?? -splina, pancreas, rinichi, glande suprarenale cu aspect normal; -vezica urinara,cadrul colic,rectul in limite normale; -bontul vaginal cu aspect normal; -minima acumulare lichediana in fundul de sac douglas; -fara adenopatii abdomino-pelvine; -in fereastra de os nu se evidentiaza leziuni heterodense secundare; Concluzii CT: fara mase patologice secundare toraco-abdomino-pelvine; Rezultat echografie: -lama de lichid in fundul de sac Douglas 50/34 mm;Am repetat markeri_i tumorali, analize, testul Papa Nicolau in urmatoarele 2 luni, totul a fost ok.Intrebarea mea este: ce investigatii pot face in continuare ptr a putea preveni eventuala recidiva, ce tratament ajutator pot urma ptr refacerea imunitatii si ptr durerile articulare si musculare care nu ma lasa de vreo 3 luni de zile?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzPentru a surprinde la timp o eventuala recidiva trebuie sa efectuati un program strict de urmarire care sa includa: consult periodic la medicul radioterapeut sau oncolog medical : din 3 in 3 luni in primii 2 ani de la operatie; apoi, din 6 in 6 luni la urmatorii 2 ani;apoi, 1 data pe an incepand cu cel de-al cincilea an; la fiecare control trebuie efectuat un consult ginecologic + analize de sange ( hemoleucograma, teste renale, teste hepatice, glicemie, calcemie, ionograma, markeri tumorali); daca apar modificari se pot face si mai des; investigatii imagistice : CT/ RMN abdomen + pelvis; CT torace- din 6 in 6 luni in primii 2 ani de la operatie; apoi, la 1 an incepand cu cel de-al treilea an de la operatie; daca apar modificari se pot efectua si mai des. Pentru durerile articulare si musculare puteti lua un antiinflamator asociat cu un protector gastric. Daca este vorba de crampe musculare va sfatuiesc sa efectuati si urmatoarele analize: sodiu, potasiu, clor, magneziu, calciu, deoarece pot apare crampe musculare si din cauza unor dezechilibre ionice. Puteti sa efectuati aceste investigatii si consultul oncologic si in cadrul clinicii OncoFort, call center: 021-323.00.00(02).
Medic specialist radioterapie
Centrul OncoFort
Str. Traian Popovici (fosta Unitatii) Nr. 79-91, Sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.323.00.00
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCu histerectomie totala de sapte ani si jumatate .........pentru durerile de articulatii si muschi : unguient Balsam cu extract de gheara diavolului , de la Herbamedicus ,250 ml borcanul ; MSM 750Mg , 90 caps, cate 2 caps/ zi timp de minim 6 luni ,pauza de doua luni si se reia daca este nacesar . Este si antioxidant si imunomodulator. Eu mai iau si Ulei de canepa 84 caps. de la CANAG [ omega 3, 6, 9 ], extract din seminte de canepa presate la rece. Tot cate 2 caps./ zi ,timp de 6 luni. Am facut acest tratament si ma simt f. bine. Ceea ce a scris d-na doctor mai sus, trebuie respectat cu sfintenie. Multa sanatate !
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMa numesc Maricela Panainte si am vazut ca de multe ori postati raspunsuri clare.Am trimis si eu rezulatul anatomo-patologic al tatalui meu si mi-ati explicat pe intelesul meu...Tatal meu a fost diagnosticat cu neoplasm de rect inferior,am reusit sa ajungem la faza finala ,chirurgicala.,adica d-l doctor i-a reglat tranzitul reusind sa aiba scaun in fiecare zi,dupa ce i s-a scos ileostoma provizorie.A ajuns acasa si de a 2 a zi a inceput sa faca diaree din cauza unor mixuri alimentare incorecte(fructe+iaurt).Acum si-a revenit.In 2 saptamani trebuie sa mergem la oncologie.As crea sa-l ajut ptr a-si mari imunitatea,sa-l pregatesc oarecum ptr ce va urma.....Ce sfaturi imi puteti da?Ce suplimente mi-ati indica...Tot ce tine de produsele de la Ekilibrum ptr parintii mei e p rea mult financiar....Astept un raspuns pe care sa ma pot baza...Va multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzVa sfatuiesc sa mergeti la oncologie si, daca este nevoie, sa efectueze chimioterapie +/-radioterapie (nu am cum sa stiu fara a vedea documentele medicale: buletin histopatologic, tomografii etc). Nu am experienta cu tratamentele naturiste. Nu le recomand pacientilor. Decizia de administrare a acestora va apartine dumneavoastra.
Medic specialist radioterapie
Centrul OncoFort
Str. Traian Popovici (fosta Unitatii) Nr. 79-91, Sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.323.00.00
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna seara.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzScuze ! CANAH
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua, am si eu o intrebare, de 3 ani am dureri de abdomen am facut o gramada de analize, totul este ok, insa pe mine ma doare continiu. analizele pe care le-am facut sunt: endoscopie, conoloscopie. tac abdominal si RMN abdominal. totul este ok, insa eu am incontinuu dureri. imi puteti spune ce analize mai pot face? durerea vine din partea stanga spre stomac. va multumesc.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde