Trebuie facut ceva pt. scaderea ATPO, in cazul tiroiditei Hashimoto?
Tiroidita autoimuna Intrebare postata de Elisabeta Rus cu un an in urmaAm 63 de ani si sufar de tiroidita Hashimoto de peste 20 de ani. Fac tratament cu novothyral. Analizele la TSH, FT3 si FT4 sunt in valori normale. Recent am avut niste simptome caracteristice alergiilor (bube pe fata si pe gat si o roseata/fierbinteala a fetei care m-a tinut cam 2 saptamani, cedand intr-un final, dupa un tratament antialergic. Cu aceasta ocazie medicul dermatolog mi-a cerut sa fac niste analize, printre care si ATPO care a iesit foarte mare (1300). Oare acest rezultat poate conduce la simptomele enumerate mai sus si ce ar trebui sa fac pt. scaderea ATPO? Ultima evaluare a ATPO a fost acum 10 ani cand valoarea era de 600. Multumesc
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Tiroidita Hashimoto este o boala autoimuna in care sistemul imunitar ataca glanda tiroida. Anticorpii antitiroidieni peroxidaza (ATPO) sunt un marker al activitatii autoimune in tiroidita Hashimoto. O valoare mare a ATPO indica, de obicei, o inflamatie si distrugere continua a glandei tiroidiene.
Scopul principal al tratamentului in tiroidita Hashimoto este de a mentine nivelurile hormonilor tiroidieni in limite normale. Tratamentul cu Novothyral, care contine hormoni tiroidieni sintetici, ajuta la suplimentarea hormonilor naturali pe care glanda tiroida nu mai poate produce suficient.
In ceea ce priveste scaderea valorii ATPO, este important sa intelegem ca nu exista un tratament direct pentru reducerea acestui marker. Cu toate acestea, exista unele masuri generale pe care le puteti lua in considerare:
1. Asigurati-va ca urmati tratamentul cu Novothyral in mod corespunzator si sa respectati intotdeauna doza prescrisa de medic. Acest lucru poate ajuta la mentinerea nivelurilor hormonilor tiroidieni in limite normale si la reducerea activitatii autoimune.
2. Adoptati un stil de viata sanatos, care include alimentatie echilibrata si exercitii fizice regulate. Evitati alimentele procesate si sarace in nutrienti si incercati sa integrati in alimentatie alimente bogate in antioxidanti si omega-3.
3. Reducerea stresului poate fi, de asemenea, benefica pentru sistemul imunitar. Incercati sa gasiti tehnici de relaxare, cum ar fi meditatia, yoga sau exercitiile de respiratie.
Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/endocrinologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Diverse/tiroidita-hashimoto-semne-care-indica-ca-ai-probleme-cu-tiroida_16888
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde