Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ce aș mai putea face pentru a trece peste Tendinita peroneala a gleznei?

Tendinita
Intrebare postata de SergiuT cu un an in urma

Bună ziua. Pe data de 29 Octombrie, am suferit o accidentare în timpul unui meci de fotbal, din nimic am auzit o pocnitură în zona “oului” de la piciorul drept și o durere destul de mare pe moment, zona afectată vizibil a fost zona exterioară, umflându-se foarte puțin, și doar un punct de vânătaie nu foarte mare deasupra “oului”. Am avut două zile de repaus în care am folosit creme+gheată, puteam merge normal fără să resimt vreo durere. Dar timp de două săptămâni, aproape în fiecare zi la anumite activități, cum ar fi iesitul din mașină și trebuia să împing în piciorul drept pentru a ieși, apărea pocnitura și ceva din spatele “oului” sarea deasupra lui și ca să pot merge trebuia să l pun înapoi cu degetul. Au mai trecut 3 săptămâni(timp în care, in aceste 3 săptămâni nu a mai sărit nimic, era totul normal, se umflă foarte puțin vizibil în mers), pe data de 10 Decembrie, această săritură a tendonului a reapărut din nimic, doar stand într-un picior(cel afectat). Ce părere aveți? Vânătaie nu am, umflat nu e atât de vizibil, dar dacă sare tendonul, atunci simt o durere puternică, și o pocnitură pentru a putea merge trebuie să l pun înapoi la locul lui.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce aș mai putea face pentru a trece peste Tendinita peroneala a gleznei?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum un an)

Buna ziua

Tendinita peroneala a gleznei este o afectiune care necesita odihna si tratament adecvat pentru a se vindeca complet. In continuare, va vom oferi cateva sfaturi pentru a va ajuta la gestionarea si eventual vindecarea acestei afectiuni:

1. Odihna si evitarea activitatilor care provoaca durere: Este important sa acordati timp ligamentului sa se vindece. Incercati sa evitati activitatile care va provoaca durere sau sa le faceti in mod moderat.

2. Aplicarea de gheata: In primele 48 de ore de la accidentare, aplicati gheata pe zona afectata de doua sau trei ori pe zi, timp de 15-20 de minute. Aceasta poate contribui la reducerea inflamatiei si a durerii.

3. Compresie: Utilizati o bandaj elastic pentru a comprima usor zona afectata. Acest lucru poate ajuta la mentinerea inflamatiei sub control si poate oferi un oarecare sprijin pentru tendonul afectat.

4. Inaltarea piciorului: Ridicati piciorul afectat, atunci cand va odihniti, pentru a reduce umflarea si inflamatia.

5. Medicamente antiinflamatoare: Puteti utiliza medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu, ibuprofen) pentru a reduce inflamatia si durerea. Este important sa consultati un medic inainte de a lua orice medicament.

6. Fizioterapie: Consultati un fizioterapeut pentru a va prescrie exercitii de intarire si de reabilitare care sa va ajute sa va recapatati forta si flexibilitatea in zona afectata.

Va recomandam sa va programati la ortoped: https://www.clickmed.ro/medic/ortopedie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-gleznei-si-piciorului/ce-este-si-cum-se-manifesta-tendinita-achileana_16767
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-gleznei-si-piciorului/afectiuni-ale-tendonului-lui-achile_1616

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11718904600 (acum 6 luni)

Salut, cu aceeasi problema ma lovesc si eu de 5 luni,daca ai rezolvat poti sa mi spui cum ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11718904600
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11718904600
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.