Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Crizele de tahicardie provocate de Sindrom WPW trebuie sa dureze un anumit interval de timp?

Tahicardie
Intrebare postata de Utilizator21724084456 cu o luna in urma

Buna ziua! In urma unor investigatii la inima facute la Iasi mi s-a zis ca am TPSV, iar pe urma am ajuns la Cluj unde mi s-a zis ca am Sindrom WPW in observatie cu TPSV recurent. Tin sa mentionez ca am 20 de ani si de-a lungul timpul am trecut prin aceste "crize".. unele mai scurte, iar altele mai lungi, insa domnul doctor de la Cluj mi-a zis ca aceste crize trebuie sa dureze macar 30 de minute pentru a-mi putea face procedura de ablatie, dar nu a mai reusit sa-mi zica de ce... Aceasta boala mi-a schimbat viata radical de mic... imi este frica sa calatoresc, sa ma indepartez de casa pe distante mai mari, in fiecare zi imi este frica de viata mea, imi este frica sa mai fac sport si sa ma bucur de tinerete...Mi-a fost teama sa merg la Bacalaureat din frica de a nu ma lua in acel moment si de a-mi strica viitorul insa am reusit sa fac fata situatiilor... Unele crize dureaza 2-3 minute, altele 10 minute, insa cat am fost mai mic am avut si episoade mai lungi. In timpul copilariei am facut foarte mult sport, chiar daca ma luau aceste crize, ma opream si dupa iar continuam pentru ca nu stiam din ce cauza sunt provocate. Am fost la urgente de nenumarate ori, la diferite cabinete particulare de cardiologie, holtere puse si toate lumea mi-a spus ca nu am nimic si ca e din cauza anxietatii.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Crizele de tahicardie provocate de Sindrom WPW trebuie sa dureze un anumit interval de timp?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum o luna)

Buna ziua,

In general, durata crizelor de tahicardie poate varia foarte mult, in functie de fiecare pacient in parte. Nu exista un timp minim sau maxim pentru aceste crize.

Faptul ca medicul de la Cluj v-a spus ca trebuie sa dureze minim 30 de minute ar putea tine de protocolul specific procedurii de ablatie pe care v-a propus-o. Acest timp ar putea fi necesar pentru a putea localiza cu precizie zona din care provin aceste crize de tahicardie si pentru a efectua procedura de ablatie in conditii optime.

De asemenea, este important de mentionat ca durata crizelor nu influenteaza neaparat gravitatea sindromului WPW.

Insa, trebuie sa stiti ca tratamentul si monitorizarea acestei afectiuni necesita un efort colaborativ intre medic si pacient, iar comunicarea deschisa cu medicul dvs. este extrem de importanta.

Daca aveti nelamuriri sau va frustreaza anumite aspecte legate de tratament, este crucial sa discutati aceste probleme cu medicul dvs.

Pentru a va asigura ca primiti cel mai bun tratament posibil, ar putea fi util sa consultati si alte specialitati medicale pentru pareri suplimentare.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/cardiologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/wolff-parkinson-white-sindrom-al-lui_5361
sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/tahicardie_2448

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.