Cu totii gazduim in si pe corpul nostru milioane de bacterii,care joaca un rol important in apararea impotriva patogenilor.
Probioticele (bacterii bune) incep sa ne colonizeze tractul digestiv inca din primele clipe dupa nastere.Sunt absolut necesare pentru o digestie adecvata si prevenirea proceselor de fermentatie acida in intestine.
Probioticele sunt parte a sistemului nostru imunitar si ajuta la prevenirea infectiilor.
Rolul probioticelor in organism:
-impiedica reproducerea si raspandirea bacteriilor daunatoare
-descompun alimentele pe care le mancam ,furnizand astfel energie pentru celulele din intestin.
-impiedica patrunderea bacteriilor daunatoare in organism prin peretii intestinelor.
-contribuie la formarea vitaminelor vitale in organism si la buna functionare a sistemului digestiv.
-ajuta la reducerea nivelului colesterolului in sange.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
corect, uite si un articol despre probiotice //sfatulmedicului.ro/articole/Medicina_alternativa/Probioticele_1110.html
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn ultimul timp suntem invadati in reclame cu iarturi care spun ca au probiotice, cu toate ca eu stiam ca un iaurt normal, nu pote sa existe fara probiotice, si ma tem ca anumite iaurturi sunt cam sintetice nu prea ocntin lapte proaspat (un amic de al meu a facut practica intr-o renumita fabrica de lactate dein Romania, si spunea ca in acea fabrica nu intra gram de lapte, totul se facea din prafuri)
Daca e nevoie de suplimente ce contin probiotice eu recomand Probiobalance http://www.cali.ro/120-probiobalance-pentru-flora-intestinala.html
Eu prefer sa imi fac iaurt in casa, cumpar lapte proaspat de la tarani
Iaurtul se pregateste in modul urmator :
- se fierbe laptele si apoi se raceste la 25 °.
- se toarna in el o lingura de cuib de iaurt, adica de iaurt cumparat. Laptele in care am turnat cuibul de iaurt trebuie sa fie incalzit la 40 °, adica atat cat rabda degetul in el. Apoi se lasa sa stea linistit 3-4 ceasuri intr-o casa calduta sau langa soba in bucatarie. Pe urma se pune, vreme de o ora, in apa cat mai rece, pentru a opri dospirea laptelui.
Dupa aceasta iaurtul este gata si poate fi consumat. Din acest iaurt se poate lua si cuibul pentru pregatirea altui iaurt.
Si asa ai o sursa naturala de probiotice
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde