Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Stresul raspuns medic

Stresul si sindromul de oboseala cronica
Intrebare postata de cazacu6158257 cu 14 ani in urma

Ce pot face pt. a nu ma mai stresa?pt. orice mic lucru facut gresit ma stresez si ma enervez fara sa vreau.de cand ma stiu sant asa ,dar acum observ ca inaintand in varsta imi face mult mai mult rau.as vrea niste sfaturi,daca se poate.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Stresul"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

opris_1 (acum 14 ani)

ma confrunt cu aceeasi problema.nu am gasit nici un remediu si mai grav ma-m imbolnavit de psoriazis care se face pe baza de stres.pt mine eprea tarziu dar poate daca tu constientizezi gravitatea stresului te vei feri de el.totul cred ca epsihic dar te poti schimba.eu incerc sa ma schimb chiar daca e prea tarziu.multi oameni mor din cauza stresului totul esa iti doresti sa traiesti si sa lasi lucrurile sa isi urmeze un curs firesc.chiar daca te stresezi asat nu inseamna ca vei rezolva totul.cautati activitati care sa te relaxeze si cand ai o problema mai grava fi optimist si in mintea ta sa spui mereu lasa ca la fac eu usor......ai viata inainte si atatea lucruri de fcaut.lupta acum sa nu fie tarziu.numai bine iti doresc!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de opris_1
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de opris_1
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Catalina Dragulanescu MPsih. Catalina Dragulanescu este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Buna ziua.
Din ceea ce spui, relatia ta cu "a gresi" este una destul de dificila. Obiectiv vorbind, oare de fiecare data cand gresesti chiar se poate intampla ceva grav, sau este foarte mult in mintea ta ? Problema poate avea radacini adanci in felul tau de a fi, in firea ta, in structura ta de personalitate. Poti incerca remedii imediate, centrate pe efect (stresul, enervarea) si in aceasta categorie as enumera: exercitii de relaxare, psihoterapia cognitiv-comportamentala, o medicatie anxiolitica usoara, terapia Bach, homeopatia... Un alt demers, centrat pe cauza problemei (de ex.rezolvarea conflictului intrapsihic legat de"a gresi") este cel oferit de psihoterapia psihanalitica (poti afla cateva informatii despre aceasta pe www.terapie-psihanalitica.ro). In tot cazul, daca te hotarasti sa apelezi la un psihoterapeut, iti recomand sa alegi unul acreditat. Poti consulta lista de psihoterapeuti pe site-ul Federatiei Romane de Psihoterapie (www.psihoterapie.ro), organizatie ce reuneste specialisti acreditati in diferite meode de psihoterapie, atat medici, cat si psihologi (si la noi, ca si oriunde in lume, psihoterapia este o competenta aparte, ce nu poate fi detinuta de oricine, ci doar de medici si de psihologi acreditati in urma unui program specific de formare).

www.terapie-psihanalitica.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Catalina Dragulanescu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Catalina Dragulanescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Stresul si sindromul de oboseala cronica.

Inscrie-te aici!
mrm (acum 14 ani)

cred ca toata lumea sufera de stres .problema e cum sa scapam de el ?.eu am un somn foarte agitat,ma trezesc si primul lucru ma intreb ,astazi ce trebuie sa rezolv ?sau ce am de facut? adica tot timpul sant agitata incerc sa ma relaxez dar nu reusesc tot timpul de acea am si colesterolul mare 365,ce sa fac?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
loredana_dana (acum 14 ani)

"Potenţialul de intoxicaţie cu cafeină de a provoca suferinţă semnificativă clinic este reflectată de includerea de intoxicaţie cafeina ca un diagnostic din DSM-IV (Manualul de Diagnostic si Statistic al Tulburari Psihice, ediţia a patra) (Asociatia Americană de Psihiatrie, 1994) şi în ICD-10 (Clasificarea Statistică Internaţională a Bolilor şi problemele legate de sănătate, ediţia a zecea) (Organizaţia Mondială a Sănătăţii). "

"Studiile au aratat ca dozele mari dietetice de cafeină (200 mg sau mai mult) ratingurile anxietate creşte şi a induce atacuri de panică în rândul pop**aţiei generale. În Statele Unite, media pe cap de locuitor consumul zilnic în rândul consumatorilor pentru adulţi este de 280 miligrame de cafeină (echivalentul a 17 uncii de cafea preparată). "

"Desi persoanele extrem de anxietate tind să fie mult mai probabil să limiteze folosirea acestora cofeina, nu toate persoanele cu probleme de anxietate a evita cafeină, iar unele pot să nu recunoască rolul pe care cofeina il joaca in anxietate lor."

"A fost menţionat faptul că intoxicaţia cofeina poate să apară la cineva care a fost utilizarea cafeina de mai mulţi ani fără probleme înainte de aparente."

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de loredana_dana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de loredana_dana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
loredana_p (acum 14 ani)

Buna! eu am avut luni intregi in care nu scapam de stres, chiar depresie, aveam numai ganduri negre, dar multumesc unei prietene care mi-a recomandat rhodilin. este un produs naturist excelent ti-l recomand cu caldura! Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de loredana_p
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de loredana_p
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.