Ce pot face sa scap de starea aceasta de depresie? raspuns medic
Stresul si sindromul de oboseala cronica Intrebare postata de nesigura cu 14 ani in urmaAm de 3 luni de zile o stare foarte p***a.nu imi mai pot controla gandurile,ideile simt k o sa o iau razna si adev e k nu vr asta.numai reusesc sa comunic cu pers asa km o faceam inainte.am si tot organismul meu incepe sa o ia razna.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (5)
Sa mergi la un psiholog.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzDepinde si ce fel de probleme ai.Stii care e factorul de stres?Daca stii,trebuie inlaturata cauza si abia apoi tratam efectul.Poate esti doar confuza,obosita.Sint de acord si cu mersul la psiholog desi la mine n-a avut nici un efect.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn primul rand, depresia este efectul, iar pentru a inlatura efectul trebuie identificate cauzele. De aceea va sugerez sa aplelati la serviciile unui psiholog pentru identificarea tipului de depresie precum si pentru intelegerea comportamentelor, emotiilor si gandurilor care contribuie la declansarea si mentinerea depresiei, dentificarea problemelor sau evenimentelor de viata care au dus la generarea depresiei, precum si intelegerea aspectelor referitoare la acele probleme care se pot rezolva sau imbunatati, recastigarea controlului asupra propriei dumneavoastra vieti si a puterii de a va bucura din nou. Alegeti sa fiti inteleapta si moderata in toate actiunile dumneavoastra, dati-va timp si dati-va voie sa fiti asa cum sunteti, chiar daca sunteti diferita.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Stresul si sindromul de oboseala cronica.
Inscrie-te aici!Buna,
Pentru a depasi o depresie, in primul rand ar fi bine sa intelegi ce este aceasta si cum anume a aparut. De-a lungul experientelor timpurii mai putin placute ne formam o serie de convingeri. O parte dintre aceste convingeri se numesc disfunctionale deoarece mai degraba ne “pun bete in roate” decat ne ajuta (ex: “Sunt inferioara ca persoana”; “Daca nu fac ceea ce vor ceilalti oameni de la mine, ei ma vor respinge”).
In urma unor evenimente de viata percepute ca fiind dificile (despartirea de cineva drag, pierderea locului de munca, esuarea unei casatorii, accidente etc.) aceste convingeri se activeaza si dau nastere unor ganduri negative automate (“este numai vina mea”, “sunt p***a”, “voi fi singura toata viata”, “nu sunt in stare de nimic” etc.).
Gandurile negative automate ne determina starile. Astfel putem avea un tonus scazut, tendinta de a ne izola, devenim lipsiti de interes fata de lucrurile care obisnuiau sa ne faca placere, activitatile zilnice le realizam cu mult efort, ne simtim tristi, nelinistiti, vinovati, rusinati, respinsi, ne concentram cu greutate, ne criticam crunt, apar ganduri suicidare, insomnii si lipsa poftei de mancare.
Ce poti face? Este sa identifici acele convingeri care stau la baza starilor tale, sa le constientizezi si sa le schimbi cu niste convingeri mai rationale. In cazul in care aceasta destructurare nu se realizeaza, convingerile ajung la un moment dat din nou in stare latenta si se vor reactiva la urmatoarea experienta negativa si vor da nastere urmatoarei depresii.
Evident ca este greu sa faci acest lucru singura. De aceea iti recomand ajutor de specialitate, ma refer la psihoterapie. Succes!
Psih. Monica David
Psihoterapeut
0723.740.707
http://davidmonica.wordpress.com/
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSi in situatia in care toate acele afirmatii sunt reale...numai mintind frumos poate fi altfel si sunt altii mintiti dar nu este mintita propria persoana...ce mai poate fi ajutor?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde