Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Stafilococ epidermidis

Streptococi, stafilococi si alte bacterii
Intrebare postata de brindusa763050 cu 12 ani in urma

Buna seara!! deoarece sunt la menopauza de 14 ani si acum am varsta de 52 ,am fost diagnosticata cu cistita atrofica si la urocultura mi-a iesit ca am ifectii cu stafilococul epidermidis . As dori sa stiu ce este ,cum l-am coptat si ce tratament sa fac in plus fata de cel scris la urocultura...am luat deja de 7 zile si nu vad nici o schimbare ,dalacin c de 300 .va multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Stafilococ epidermidis"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Stafilococul epidermidis este o bacterie care traieste in mod normal pe piele, fara a cauza probleme. Cu toate acestea, poate provoca infectii atunci cand penetreaza in organism, de obicei prin intermediul unui dispozitiv medical sau a unei rani. In cazul dumneavoastra, este posibil ca bacteria sa fi intrat in organism prin uretra si sa fi cauzat cistita.

Tratamentul pentru infectiile cu stafilococ epidermidis variaza in functie de sensibilitatea bacteriei la antibiotice. Dalacin C este adecvat pentru unele tulpini de stafilococ, dar nu pentru toate.

Daca nu ati observat nicio imbunatatire dupa o saptamana de tratament, este posibil ca bacteriile sa nu fie sensibile la acest medicament. Ar trebui sa discutati cu medicul dumneavoastra despre posibilitatea de a schimba tratamentul.

In plus, menopauza poate face ca mucoasa vezicii urinare sa devina mai subtire si mai uscata, ceea ce poate creste riscul de infectie. Medicul dumneavoastra poate dori sa va prescrie un tratament pentru atrofia vaginala, cum ar fi estrogenul topic.

Pentru a preveni reinfectarea, este important sa urmati bunele practici de igiena personala, cum ar fi spalarea mainilor in mod regulat, folosirea toaletei in mod corespunzator si curatarea pielii din jurul uretrei.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/urologie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/infectiile-cu-stafilococ-ce-cauze-au-si-cum-se-manifesta_15789
https://sfatulmedicului.ro/Menopauza/postmenopauza-semne-si-simptome_19694

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.