Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Raceala cu durere severa in gat - istoric streptococ si stafilococ in gat, respectiv nas

Streptococi, stafilococi si alte bacterii Steptococ in gat
Intrebare postata de N_Alexandra cu 12 ani in urma

Buna ziua,

Am 27 de ani si am un istoric destul de incarcat in aceea ce priveste prezenta anumitor bacterii in nas si/sau gat, inca de mica. Banuiesc ca am un sistem imunitar destul de slab, deoarece in copilarie nu era iarna (uneori si primavara) sa nu racesc cel putin o data si destul de sever (cu nas infundat, febra, tuse care am tinea cam 7-10 zile, dupa ce imi trecea raceala). Pentru o imagine completa mentionez ca am fost depistata de mai multe ori cu Stafilococ auriu hemolitic coagulazo pozitiv in nas, dar si cu Streptococ betahemolitic de grup G in gat. Nu imi mai amintesc exact, dar cel putin o data mi s-a dat tratament cu antibiotic impotriva lor. Adica, in ianuarie 2003 a fost depistat Streptococul si la repetarea analizelor in august 2003 atat streptococul cat si staphylococcul erau absenti. In iulie 2008, aparea din nou staphylococcul, insa in gat s-a mentionat flora normala saprofita. De aceasta data medicul de familie mi-a zis sa nu fac tratament.

Problemele mai serioase au inceput in 2006-2007 cand de la aerul rece (am racit doar alergand pana in statia de autobuz intr-o dimineata mai rece de toamna!) sau ingerarea de produse reci (fructe tinute in frigider, lichid rece, inghetata, etc) raceam foarte rau, debutul bolii demarand cu o durere de gat din ce in ce mai puternica (se agrava foarte rau noaptea si durea la inghitit) si evolua apoi cu stare febrila, nas infundat, durere ce cobora in piept, febra si interminabila tuse (cu expectoratii initial, apoi seaca si greu de potolit) care incheia episodul. Daca poate fi de importanta, cam din 2005 am inceput sa am o acnee urata pe fata (pe care in mod tragic mi-am si intretinut-o, iar acum am semne pe fata). Momentan situaita s-a imbunatatit considerabil, dar nu definitiv.

Din disperare si lipsa de cooperare/implicare din partea medicului de familie, am inceput sa caut pe internet posibile cauze, explicatii si mi-am pus intrebarea daca nu cumva toate relele sunt de la bacteria din nas. Am decis sa imi fac un examen bacteriologic mai complet si in noiembrie 2010 mi-au fost descoperite urmatoarele:
Examen bacter. secretie purulenta: stafilococ coagulaza negativ
Exudat faringian: streptococ beta hemolitic grup G prezent, rare colonii
Exudat nazal: staphylococcus aureus prezent, frecvente colonii

Nu am urmat tratament (ca nu am stiut si nu stiu in continuare cui sa ma adresez), insa la o ulterioara receala cu febra (in general, eu orice raceala incerc sa o tratez cu mijloace naturiste: tinctura de propolis, voseptol, ceaiuri, ocazional paracetamol sau aspirina naturala) a trebui sa cer un antibiotic de la medicul de familie si tin minte ca am intrebat-o de un anume antibiotic la care atat stafilococul de la secretia purulenta cat si staphylococcul auriu erau sensibili. De atunci am mai avut doar inceputuri de raceala (debut de durere in gat) pe care le-am tratat cu ardei iute, tinctura de propolis si ceaiuri si am reusit sa stopez evolutia. La inceputul lui mai, anul acesta, am repetat analizele si nu mi s-a gasit nimic in nas sau in gat. Acum insa, am racit din nou foarte rau (mi se trage cred de la inghetata si cel mai probabil de la niste capsuni tinute la frigider). Ma doare foarte tare in gat si deja imi curge nasul, aproape doar nara dreapta, transpir si ma doare un pic si capul. Prin urmare suspectez ca ultimele analizele nu sunt corecte. Cred ca inca mai am streptococul beta hemolitic de grup G in gat si am fost la farmacie cu rezultatele din 2010 si am cerut sa mi se dea ca antibiotic penicilina, singurul la care bacteria a fost gasita sensibila.

Intrebarea este daca am procedat corect, desi poate deja tardiv si ce sa fac pe mai departe ca sa ma tratez corect si sa scap de aceste bacterii? Pe langa un nou examne bacteriologic, am citit ca trebuie sa imi fac si ASLO, nu? Cum sa imi cresc inumitatea si sa ma feresc de a mai contracta acesti microbi? Cui sa ma adresez?

Va rog mult sa ma ajutati, deoarece sunt disperata si nu imi face nici o placere sa ma tratez de capul meu, mai ales ca sunt constienta ca e riscant. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima,
N. Alexandra

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Raceala cu durere severa in gat - istoric streptococ si stafilococ in gat, respectiv nas"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Alexandru (acum 9 ani)

Nu vreau sa fiu nepoliticos...dar... chiar daca nu sunt doctor in medicina ..cred ca iti faci prea mute griji degeaba...vezi tu..faci bine ca incerci sa te tratezi cat mai naturist dar din cate scrii tu aici clar reiese ca nu-si prea fac efectul tratamentele tale.. mai fa o data un tratament complet cu antibiotic (nu cred ca te omoara si nici nu iti va scurta viata) si ai terminat balciul..daca tot asa racesti atunci fa-ti alte analize..sitemul imunitar,diabet,anemie etc in fine analise de rutina...P.S sa nu se inteleaga gresit ca as sustine medicamentele chimice etc..dar cand ai nevoie ai nevoie..ticturile si alea ale le faci ca sa previi..P.S cred si eu ca s-o fii si saturat doctorul tau de familie de tine (nu prea merg de acord cu naturisti).
Oricum sper ca esti bine..si sunt curios ce ai mai facut! Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1523221379 (acum 6 ani)

Speram din suflet sa găsesc un răspuns la problema pe care ai expus-o mai sus. Din păcate, doar un răspuns și acela neprofesional.
Încă nu am făcut nicio analiză, dar regăsesc 99% dintre simptomele tale și la mine. La staphylococc mă gândeam și eu 😔 și acum am început sa caut niște informații, sa știu "cu ce se mănâncă" această bacterie ticăloasă.
Anul trecut, în iunie, am născut și cred eu ca spitalul matern mi-a făcut cadou această bacterie, pt de atunci m-am confruntat cu vreo 5 ture de răceală, a câte 2-3 săptămâni...
Dacă ai reușit sa scapi de bacterii și, cumva, vei citi mesajul meu, te rog mult sa împărtășești cu mine felul în care ai scăpat de ele.
Îți doresc multă sănătate și îți mulțumesc pt eventualul răspuns.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1523221379
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1523221379
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
N_Alexandra (acum 4 ani)

Dragilor,
Va multumesc pentru intrebarile adresate. Totodată, îmi pare rău că vă confruntați cu aceleași probleme, dar cum problemele nu ocolesc pe nimeni, tot ce putem face este să ne concentrăm pe găsirea de soluții și să ne susținem reciproc pe parcurs.
M-ați întrebat cum mă simt și dacă am scăpat de probleme semnalate. Ei bine, au trecut opt ani de cand am postat intrebarea și multă vreme după, problemele au continuat, dar intr-un final se pare că am și găsit rezolvarea.
Din lipsă de timp mă voi rezuma la esențial. Cu patru ani în urmă am descoperit că am o carență de vitamina D3 și medicul endocrinolog căruia m-am adresat atunci mi-a recomandat tratament cu Detrical de 2000 de unități. Am repetat analizele și după o perioadă de tratament, situația s-a normalizat, dar am rămas pe tratament cu D3 (1000 de unități în lunile calde și 2000 pentru cele de toamnă- iarnă). Carența nu a fost pusă în legătură cu episoadele mele de răceală cu dureri de gât foarte puternice, dar de atunci nu am mai avut nicio răceală notabilă. Cu excepția a două episoade scurte de răceală (fără durere în gât), aș putea spune că nu am mai răcit deloc.
Cu toate acestea medicul endocrinolog în evidența căruia sunt acum nu crede că rezolvarea problemelor mele cu răcitul s-ar datora aportului de vitamina D3, ceea ce mi se pare ciudat, având în vedere dispriția miraculoasă a problemelor și faptul că se știe că D3 este implicat în buna funcționare a sistemului imunitar. Totodată, același medic mi-a precizat că mai toți oamenii au un anumit deficit de D3 și că un aport nu are cu ce să dăuneze, fiind chiar indicat.
Având în vedere experiența mea, v-aș sugera să vă adresați medicului specialist sau de familie pentru a vă sfătui cu privire la testarea nivelului de vitamina D3 (determinarea 25-OH-vitamina D), poate chiar pe bază de trimitere. Este o analiză destul de costisitoare, dar pe care aș recomand-o oricui, preventiv. De asemenea, deși mie vitamina D3 mi-a făcut foarte bine (o iau in continuare zilnic), vă rog să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte. Nu cunosc dacă are și contraindicații și care ar fi doza potrivită în funcție de situația dvs. particulară.
Aș mai adăuga faptul că, nu mi-am mai făcut niciun exudat nazal sau faringian recent și nu mai știu rezultatul ultimelor analize efectuate.
Vă doresc să găsiți cât mai curând rezolvarea la probleme dvs. de sănătate!
Cu bine,
N. Alexandra

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de N_Alexandra
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de N_Alexandra
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21604941941 (acum 4 ani)

buna ziua Alexandra.am citit despre necazul tau si eu la fel ma confund cu asemenea probleme si nu stiu ce sa fac unde sa ma adresez..in final cum te simti?ai reusit sa gasesti vindecarea bolii/ daca da ,te rog impartasestete si cu mine

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21604941941
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21604941941
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.