Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Infectie - KLEBSIELLA vaginala, antibioticul neutru din antibiograma ce rol are, riscuri?

Streptococi, stafilococi si alte bacterii
Intrebare postata de MembruMobileApp1483460008 cu 7 ani in urma

Dupa tratamentul cu un antibiotic la care microbul este sensibil conform antibiogramei infectia a recidivat. Fiind perioada sarbatorilor si simtindu-ma rau, doctorul era in concediu am luat antibioticul neutru cred,- gentamicina, adica nici S nici I, nici R.
Sa tin acest tratament sau mai rau imi face?
Nu stiu mai nimic despre aceasta interpretare a antibiogramei.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Infectie - KLEBSIELLA vaginala, antibioticul neutru din antibiograma ce rol are, riscuri?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum o luna)

Buna ziua,

Antibiograma este o analiza de laborator care identifica sensibilitatea microorganismelor la diferite antibiotice. Reactiile microorganismului la antibiotic pot fi: "S" (sensibil), "I" (intermediar, adica partial sensibil) si "R" (rezistent). Un antibiotic "neutru" sau din categoria "I" nu este cel mai eficient, dar poate fi utilizat atunci cand nu exista alte optiuni disponibile.

Microbul Klebsiella poate fi rezistent la unele antibiotice, de aceea este important sa se deruleze o antibiograma pentru a alege cel mai eficient tratament. Daca infectia a recidivat dupa un tratament cu un antibiotic la care acesta era initial sensibil, este posibil ca microbul sa fi dezvoltat rezistenta la acel antibiotic sau sa nu fie eradicat complet.

Automedicatia cu Gentamicina, un antibiotic aminoglicozid, poate avea riscuri, deoarece acest tip de antibiotice are efecte secundare potentiale precum toxicitatea renala sau auditiva.

Totusi, nu este recomandat sa intrerupeti un tratament antibiotic fara consult medical, deoarece aceasta actiune poate contribui la dezvoltarea rezistentei la antibiotice a microorganismului.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/antibiograma_420
sfatulmedicului.ro/Analize-de-laborator/antibiograma-si-autovaccinul_1284

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.