Dr.Otesteanu raspuns medic
Streptococi, stafilococi si alte bacterii Bacteriemie Intrebare postata de cristina_519 cu 13 ani in urmaBuna ziua Dle Doctor !
In urma cu 3-4 saptamani ne-am decis sa-i facem fetitei noastre ( 1 an si 10 luni ) niste analize de sange + exudat faringian.Rezultatul exudatului a indicat colonii frecvente de stafilococ auriu.De atunci a inceput calvarul ! La ridicarea rezultatului fetita era cu rosu-n gat, cu temperatura iar medicul de familie i-a prescris Zinnat 5 zile.Tratamentul cu zinnat a dat rezultate,dupa 5 zile totul fiind ok.La o saptamana dupa temrinarea tratamentului, fata ( care o protejam f mult ) a facut din nou brusc temperatura 39,4 si am dus-o la spital fiind necesara internarea si urmand tratament cu Amoxiplus i.v. + antitermice.Necazul cel mai mare a venit in aceasta seara cand la finele tratamentului copilul a facut iar temperatura.Va rog sa ne dati un sfat, o indrumare ca suntem disperati.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (3)
Tratamentul antibiotic
Inca din anii 1950-1960 a fost semnalata o crestere rapida a rezistentei tulpinilor stafilococice in general si mai ales a S. auriu la antibiotice. Efectuarea antibiogramei a devenit astfel obligatorie pentru toate tulpinile de S. aureus izolate din diverse infectii. Rezistenta se instaleaza prin urmatoarele mecanisme:
- producerea de beta-lactamaze, enzime care neutralizeaza antibioticele care au in structura lor nucleul beta-lactaminic
- modificarea unor proteine ale peretelui celular, ceea ce duce la scaderea permeabilitatii bacteriene si modificarea tintei antibioticului astfel incat acesta sa nu se mai poata lega de structurile bacteriene.
Aceste proprietati confera rezistenta la toate antibioticele care au in structura lor beta-lactamine (peniciline si cefalosporine). Testarea tulpinilor rezistente se face prin testarea sensibilitatii la meticilina; daca tulpinile sunt rezistente la meticilina inseamna ca sunt rezistente la toate antibioticele beta-lactaminice. Acesti stafilococi se numesc stafilococi meticilino-rezistenti (MRSA – Methicilin resistent Staphylococcus aureus). Antibioticele de electie pentru aceste tulpini sunt Oxacilina si Nafcilina, care sunt rezistente la actiunea beta-lactamazelor secretate de catre stafilococi.
Pentru tulpinile sensibile, antibioticul de electie ramane penicilina iar pentru infectiile mixte se poate asocia penicilina cu un inhibitor de beta-lactamaza.
Infectiile grave care necesita doze mari sau infectiile asociate cu bacteriemie se vor trata cu antibiotice pe cale parenterala (injectabila) in timp ce infectiile pielii, ale tesuturilor moi sau ale cailor respiratorii se pot trata prin administrare orala. Durata tratamentului si calea de administrare difera in functie de localizare, severitate, imunitatea gazdei si raspunsul la tratament; bacteriemia necesita 2-4 saptamani de tratament cu antibiotic parenteral, osteomielita acuta si endocardita acuta 4-6 saptamani, in timp ce osteomielita cronica necesita pana la 6-8 saptamani de tratament parenteral.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMedicul,care a tratat copila in spital trebuie sa va ajute sa fie reexaminata general si
ORL (pentru a vedea daca nu este un focar adeno-amigdalian tratat incomplet, denenind latent, apoi prezinta noi pusee febrile)
Daca tratamentul s-a facut conform datelor din antibiograma frotiului acesta trebuia intrerupt numai dupa normalizarea acetuia ( disparitia florei microbiene initiala )Deci ,inainte de externare se face o noua examinare bacteriologica .
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEsti medic si vrei sa te promovezi?
Raspunde intrebarilor din grupul Streptococi, stafilococi si alte bacterii.
Inscrie-te aici!multumim mult.va dorim multa sanatate
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde