Buna,
as dori sa stiu niste procedee de albire a dintilor care se pot face acasa..
am observat ca periajul cu sare grunjoasa curata cat de cat dintii..
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (22)
CURA CU ULEI
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCura cu ulei: Timp de 2 saptamani dureaza.
In fiecare dimineata, pe stomacul gol si inainte de periajul dintilor, se ia in gura o lingura - doua de ulei de floarea soarelui si se clateste gura a.i. sa nu se inghita nici macar o picatura (deoarece dimineata, gura este plina de enzime si uleiul absoarbe toxinele), timp de cca 15-20 min (ca si cum ar fi mestecat uleiul).
La final, scuipati acest ulei in vasul de toaleta ac***a grija sa curatati vasul de wc dupa aceasta. Ca indiciu ca uleiul a absorbit toate toxinele: uleiul trebuie sa fie alb si mat. Periati cu grija gura, dintii, pt a fi curatata complet.
Aceasta cura are mai multe beneficii:
-albirea dintilor;
-detoxifierea organismului;
-recapatarea unui tonus exceptional peste zi;
-respiratie proaspata.
Succes si nu va descumpaniti ca nu reusiti sa ''mestecati'' uleiul cca 20 de minute, indarjiti-va sa puteti, dupa 2-3 zile va va fi f usor si, dupa ce veti vedea si rezultatele, veti fi f incantati! :)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzTe poti duce la un cabinet stomatologic sa-i soliciti unui tehnician dentar sa-ti faca niste gutiere (mulaje dupa dintii tai, ca o proteza a dintilor). Apoi poti solicita unui medic stomatolog sa iti recomande un gel de albire a dintilor din comert. La sfaturile dentistului vei pune gelul in gutiera o anumita perioada de timp...
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzwow..sa mestec ulei..hmm..asta chiar nu am auzit=o pana acum..
gel de albire pus in gutiera? suna bine.. tu ai folosit?
e scump? are si aspecte negative?
merci pt raspunsuri
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz1. A nu se face confuzie intre curatarea dintilor si albirea lor. Sint doua chestiuni total diferite. Curatarea se refera la indepartarea placii/tartrului iar albirea se refera la deschiderea nuantei naturale a dintilor.
2. Variante de albit pt acasa:
- metoda moderna: gel de albire pus in gutiera. A se folosi inainte de albire o pasta desensibilizanta, altfel pot aparea dureri destul de greu de suportat. Uneori, chiar si asa pot aparea dureri, ceea ce recomanda evident intreruperea/aminarea tratamentului de albire.
- bicarbonat de sodiu cu apa oxigenata (periaj)... aceasta e metoda veche (traditionala)
3. Substantele care albesc dintii sint pe baza de peroxizi. Uleiul nu intra in aceasta categorie.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBeyond-e-bright-
aici ai putea gasi raspunsul e un accelerator de albire beyond pentru acasa in schimb nu are aceleasi efecte ca cel facut in cabinetul stomatologic.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSa lamurim mai bine chestiunile.
Dintii dumneavoastra ar putea avea nevoie de albire din doua cauze:
1. Culoarea lor naturala este alta decat alb (un usor galbui, galben etc) - acestea sunt pete intrinseci.
2. Peste culoarea lor naturala, care poate a fost odata un alb placut, s-au depus pete, tartru si placa datorita unei igiene orale imperfecte.
In cazul 1 aveti nevoie de o albire profesionala facuta la medicul stomatolog.
In cazul 2 nu aveti nevoie de o albire in prima faza ci doar de 3 pasi: detartraj cu ultrasunete supragingival si subgingival (eventual cel subgingival manual), periaj profesional, airflow (jet de apa cu bicarbonat care ar un rol foarte important in redarea culorii naturale, asa cum spunea anterior si domnul medic).
In orice caz va recomand sa incepeti cu pasul 2, poate veti fi mult mai multumita doar cu pasul 2.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzcat tim e normal periajul dintiilor?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz3 minute.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzimi puteti spune d-na doctor va rog daca exista contraindicatii pentru albirea dintilor folosind gel de albire pus in gutiera, daca devin cumva dintii mai predispusi la carii..
si as vrea sa stiu si cam cat costa o astfel de albire
multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzGingivita e o contraindicatie pina la tratarea si vindecarea ei. Nu se face albire pe gingie inflamata.
Trebuie tinut cont de faptul ca plombele nu se albesc, si, daca exista plombe in zona vizibila, acestea vor trebui inlocuite, iar re-albirea va trebui facuta periodic.
Despre costuri intrebati la cabinetul unde sinteti pacient(a).
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzcu bicarbonat de sodiu pui pe periuta =albi ca zapada
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAm auzit ca se poate utiliza o data pe saptamana gelul obtinut din bicarbonat de sodiu amestecat cu sucul dintr-o jumatate de lamaie. Eu am folosit si un gel pe baza de peroxid
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAcidul citric din lamiie e un acid puternic, care poate duce la demineralizarea smaltului si subtierea lui in timp (lucru de evitat).
Bauturile acidulate sint recomandate a se bea cu paiul exact din acelasi motiv: pt a evita contactul direct cu dintii.
Deci lamiie pt albirea dintilor, categoric NU.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzFoarte convingatoare raspusrile Dr.Grosu.Cum prevenim formarea tartrului in afara de spalatul pe dinti cu mult laudatele paste de dinti??Sarea fina dauneaza daca ne frecam pe dinti??Bicarbonatul de sodiu+apa oxigenata previne sau indeparteaza tartrul??Multumesc de raspuns!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEste mai importanta o tehnica de periaj CORECTA decit ce pasta folosim in prevenirea formarii tartrului. Plus mijoace de igienizare suplimentare: ata dentara (pt zonele in care periuta nu ajunge: intre dinti), apa de gura.
Greu de spus in ce masura dauneaza sarea: nu as recomanda folosirea ei frecventa, cita vreme exista variate feluri de paste de dinti special destinate acestui scop.
Bicarbonatul si apa oxigenata nu au nici un efect asupra tartrului dentar. Se folosesc doar pt albirea dintilor.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuztotusi cu bicarbonatul de sodiu folosit zilnic cade tartrul. E verificat
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua. uleiul indeparteaza tartrul? ma intereseaza cum as putea indeparta tartrul acasa prin metode la indemana oricui.. cat timp se recomanda folosirea bicarbonatului si al apei oxigenate , pt albire? multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzPt detartrare folosită personal incercati pasta de dinti de la white glo după nici o sapt de folosire simntiti in gura bucatele de tartru cum se desprind de pe dinti,nu de mult a ajuns in ro
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn procesul asta de albire, conteaza si ce consumi. De exemplu, daca bei cafea, o sa fie greu sa iti albesti dinti. Eu cand m-am hotarat sa schimb pasta de dinti, am fost la doctor sa imi zice ce sa folosesc pentru albirea dintilor dar si pentru o protectie buna. Doctorul stomatolog mi-a recomandat sa caut o pasta de dinti fara flour cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Dupa ceva timp de utilizare a pastei de dinti naturale, vreau sa zic ca m-am indragostit de ea, si e singura pasta pe care o sa mai folosesc.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde