Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Stafilococul auriu copii?

Stafilococ auriu
Intrebare postata de Anamaria cu 4 luni in urma

Bună, am o fetita în vârstă de 8 luni și a făcut la început o roseata la degetul de la picior urmata de vezicule (besici cu lichid steril care ulterior s-au spart), în prezent degetul tot rosu e si mici vezicule care parca s-au transformatin bataturi, am fost la diferiți medici și de 2 saptamanai o dau încontinuu cu fucidin și baneocin crema, sâmbătă am fost la urgente și acum fetita are puroi in gat si rosu in gat cel mai probabil de la stafilococ. Tratament zinnat și biseptol și nurofen sirop. Întrebarea mea este, ii va trece? Nu ii pot face analiza sa vad dacă este rezistent pentru ca trebuie sa aștept 7/10 zile după terminarea tratamentului. Am înțeles ca poate fi rezistent la cefalosporine (zinnat) și acum mi-e teama sa nu se extindă. Mulțumesc frumos.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Stafilococul auriu copii?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 4 luni)

Buna ziua,

Stafilococul auriu este o bacterie comuna care poate provoca o serie de infectii, de la cele minore, cum ar fi roseata si veziculele pe piele, pana la cele mai grave, cum ar fi pneumonia. Tratamentele utilizate de medici, cum ar fi Zinnat, Biseptol si Nurofen, sunt toate antibacteriene si antiinflamatoare care vizeaza reducerea infectiei si calmarea simptomelor.

In cazul in care fetita dumneavoastra nu se recupereaza sau simptomele se agraveaza, ar trebui sa va adresati medicului din nou, care poate sa va recomande sa refaceti teste sau eventual sa schimbati abordarea de tratament. In cazul in care s-a spus ca infectia ar putea fi rezistenta la cefalosporine (cum ar fi Zinnat), atunci medicul poate prescrie un alt tip de antibiotic.

Este important de mentionat ca de cele mai multe ori, tratamentul pentru stafilococul auriu cu antibiotice este eficient. Cu toate acestea, rezistenta la antibiotice este o problema tot mai mare, de aceea este atat de important ca tratamentele cu antibiotice sa fie administrate adecvat si complet. Nu este neobisnuit ca tratamentul sa dureze mai mult de o saptamana sau chiar doua. Asa ca ar fi bine sa aveti rabdare si sa asteptati pana la sfarsitul tratamentului pentru a vedea rezultatele.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pediatrie

Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/stafilococul-auriu-si-alte-infectii-stafilococice_661

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anamaria (acum 4 luni)

Va mulțumesc frumos, desigur comunic cu medicul de familie + pediatrul însă voiam sa mai aud păreri.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Anamaria
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Anamaria
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.