Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Bebelus 11 luni stafilococ?

Stafilococ auriu
Intrebare postata de Utilizator11721630801 cu 2 luni in urma

Bună ziua. Fetita mea în vârstă de aproape 11 luni, 10kg, a avut în vara un episod cu stafilococul auriu. A început la degetul mare de la picior sub formă de vezicula după care s-a mărit și a acumulat lichid transparent, am aplicat fucidin și baneocin crema local + pansat degetul sa fie la distanta de celelalte degete. Tratamentul a funcționat și nu prea deoarece a făcut rosu in gat cu vezicule, puroi in gat mai pe scurt, a primit zinnat antibiotic oral 1 saptamana. În gat era totul bine după 1 saptamana, la deget se retrăgea acea roseata, nici vezicule nu mai erau. 1 luna jumătate mai târziu, a făcut otita externa, am făcut o cultura otica, exudat nazal+faringian, a ieșit prezent în gat și ureche, nazal nu. A primit de la medicul ORL-ist antibiotic confirm antibiogramei la ce era sensibil, azitromicina 5 zile, odată pe zi. A trecut, s-a refăcut, în septembrie am refăcut analiza exudat nazal, faringian și cultura otica, rezultatele fiind negative la toate de stafilococ, doar candida în gura dar din cauza antibioticului fiind în timp scurt, prea multe.
Astăzi am observat în nara dreapta a fetiei ca se acumulează un fel de lichid și mici cojbjte aurii. Am fost la laborator pentru exudat nazal, rezultatul îl vom primi vineri + hemoleucograma, care a ieșit PCT-ul usor mărit. Este o legătură între stafilococ și PCT mărit? Ar fi alta problema? Fetita are o ușoară tuse 1/2 pe zi uscata în poziția fund ori în picioare + stranut fără secretii, niciun alt simptom (avem și programare la medic vineri).
Fetita are un istoric medical mai des, ea fiind mai sensibila de la naștere, răcește mai des și cam luna de luna are tratament naturist ori antibiotic. Vom scapa de stafilococ vreodată? Este ceva grav? Cum sa ii cresc imunitatea? Ii administrez vit C si D + lunar virodep, vitadep, septilin (nu toate odată, o luna cu o luna)
Analize : ce e în paranteza este intervalul

Leucocite 7.31 (6.0-17.5 /10^3/ul)
Neu% 36.9 (15.0-65.0)/%
Lym% 57.3 (35.0-70.0)/%
Mon% 3.1 (0.0-10.0)/%
Eos% 2.1 (0.0-5.0)/%
Bas% 0.6 (0.0-2.0)/%
Neu# 2.70 (1.0-9.5 /10^3/ul)
Lym# 4.19 (2.0-13.5 /10^3/ul)
Mon# 0.23 (0.0-1.0 /10^3/ul)
Eos# 0.15 (0.0-0.7 /10^3/ul)
Bas# 0.04 (0.0-0.2 /10^3/ul)
Eritrocite 5.10 (3.3-5.9 /10^6/ul
HGB 13.5 (10.3-14.1 /g/dL)
HCT 40.5 (32.0-42.0 /%)
MCV 79.6 (70-89 /fl)
MCH 26.6 (22-34 /pg)
MCHC 33.4 (28-38 /g/dL)
RDW-CV 12.0 (11.5-16.0 /%)
RDW-SD* 40.3 (29-46 /fl)
Trombocite 392 (150-450 /10^3/ul)
MPV 7.7 (7.4-13.0 /fl)
PDW* 15.5 (8.0-17.5 /%)
PCT* 3.01 (1.08-2.82 /ml/L)

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Bebelus 11 luni stafilococ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Pare ca fetita dumneavoastra a avut mai multe episoade cu stafilococul auriu. Acesta este un tip comun de bacterii care poate cauza o varietate de infectii, de la cele minore, cum ar fi cosurile, pana la cele grave, cum ar fi pneumonia.

Antibioticele sunt de obicei eficiente in tratarea acestor infectii, insa se pare ca fiica dumneavoastra a avut multiple recurente. Acest lucru poate semnala o posibila problema cu sistemul ei imunitar sau poate ca nu a fost tratata complet initial, ceea ce a permis bacteriei sa se inmulteasca din nou.

PCT (Procalcitonin) este un marker pentru inflamatie severa si infectii bacteriene. Niveluri usor crescute pot indica o infectie bacteriana, cum ar fi cea cu stafilococ.

De asemenea, tinand cont de simptomele pe care le-a avut si de rezultatele analizelor, ar putea fi util sa se efectueze mai multe teste pentru a se determina cauza recurentelor frecvente la infectii. Aceasta ar putea include teste imunologice si poate chiar consultarea unui specialist in imunologie.

In ceea ce priveste modul de crestere a imunitatii, asigurarea unei diete echilibrate, somnul adecvat si exercitiile fizice regulate pot ajuta.

De asemenea, este important sa se continue administrarea de vitamina C si D, care sunt esentiale pentru functionarea corespunzatoare a sistemului imunitar.

O alta posibilitate ar putea fi ca fiica dumneavoastra sa fie purtator de stafilococ aureus, ceea ce inseamna ca bacteria traieste pe pielea ei sau in nas, dar nu cauzeaza de obicei probleme.

Rezultatele analizelor pe care le-ati enumerat nu indica nimic anormal, deci nu pare a fi o problema cu sistemul de sange.


Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pediatrie

Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/stafilococul-auriu-si-alte-infectii-stafilococice_661

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11721630801 (acum 2 luni)

Cum as putea verifica sistemul imunitar? Ce analize trebuiesc făcute? Cum pot sa știu unde e problema și sa o rezolv? Medicul de familie nu prea își da interesul, am fost la diverși pediatrii, nimeni nu ma îndruma nicăieri, va rog sa ma ajutați.
La 6 zile de viata a avut pneumonie, a fost cu 3 feluri de antibiotice, probabil de acolo slăbirea sistemului imunitar iar de atunci parca e foarte sensibila, una doua răcește, într-adevăr forme ușoare deoarece acționez din timp de la primul simptom, însă vreau sa fie copilul meu bine, hemoleucograma este bine într-adevăr, sunt în valori însă prea la limită, as dori sa steie mult mai bine cu neutrofilele cu leucocitele. Mănâncă multe fructe, doarme de doua ori pe zi, un somn dimineața aproximativ de 1h30 iar la amiază aproximativ 2h30/3h, se joaca, mănâncă de toate, mergem afara la aer, nu o expun lângă nimeni racit însă vreau sa știu cum pot verifica sistemul imunitar, ce analize trebuiesc făcute sa descopăr unde e sensibilitatea? Am fost la pediatru astăzi iar mi s-a spus ca nu pare a fi stafilococ auriu deoarece nu s-a inrosit/inflamat însă să aștept rezultatul exudatului nazal.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11721630801
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11721630801
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Pentru a verifica sistemul imunitar, puteti solicita mai multe tipuri de analize. Printre cele mai comune sunt hemoleucograma completa, testul imunoglobulinelor (IgG, IgM, IgA), analiza complementului, precum si alte teste pentru limfocite T si B.

Daca suspectati ca slabirea sistemului imunitar al copilului ar fi legata de administrarea de antibiotice, o idee buna ar fi sa consulti un gastroenterolog pediatru. Antibioticele pot afecta microbiota intestinala, care joaca un rol important in functionarea sistemului imunitar, si poate fi necesar un probiotic pentru a reface echilibrul.

Daca rezultatele analizelor nu indica o problema, dar simptomele persista, poate fi nevoie de o abordare mai holistica. Trebuie avute in vedere factori precum stresul, somnul, alimentatia si mediul inconjurator. Multe dintre acestea se pot imbunatatii la copii printr-un somn adecvat, o dieta echilibrata si multa miscare in aer liber.

Recomandarea principala ar fi sa cautati medici imunologi in spitale precum cel judetean sau universitar. Acolo sunt doctori specializati pe sistem imunitar si au si posibilitatea de a face investigatii mai aprofundate. Daca rezultatele nu indica nimic in mod specific, poate fi vorba doar de o sensibilitate sporita a copilului, care ar putea fi intarita prin metode naturale: multe fructe si legume, miscare, somn suficient, hidratare adecvata.

Nu subestimati importanta unui consult de specialitate, fie ca este vorba despre un imunolog, alergolog, sau un medic specialist in medicina interna. Fiecare dintre ei are propriul punct de vedere asupra potentialelor probleme de sanatate si poate sa va indrume catre cel mai bun plan de tratament.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/sfaturi-pentru-intarirea-sistemului-imunitar-al-copilului-tau_20457
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/trei-vitamine-care-iti-cresc-imunitatea_10893
sfatulmedicului.ro/Vitamine-si-minerale/cum-sa-ai-o-imunitate-de-fier-6-vitamine-si-minerale-pe-care-le-poti-lua_15638
sfatulmedicului.ro/Constipatia-si-diareea-copilului/probioticele-si-imunitatea-bebelusului-legatura-dintre-microbiota-si-pre_19303

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11721630801 (acum 2 luni)

Va mulțumesc mult din suflet pentru sfaturi si indrumări.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11721630801
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11721630801
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.