Ce trebuie sa fac? Unde trebuie sa merg?
Spondilita anchilozanta Intrebare postata de Popa Robert cu 3 luni in urmaSunt diagnosticat cu spondilită anchilozantă de 4-5 ani de zile , ma puteți ajuta cu ceva sfaturi , ce trebuie sa fac sau unde trebuie sa merg pt a putea fii încadrat cu grad de handicap .multumesc
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Spondilita anchilozanta este o afectiune cronica, inflamatorie si progresiva, afecteaza in principal coloana vertebrala si poate duce la deformitati ale acesteia. Incadrarea in grad de handicap depinde de stadiul in care va aflati si de recomandarile unui medic specialist.
Pentru incadrarea in grad de handicap, in cazul spondilitei anchilozante in Romania, trebuie sa urmezi mai multi pasi:
1. Trebuie sa va adresati medicului curant pentru eliberarea unui raport medical, in care sa descrie aceasta afectiune, manifestarile clinice, tratamentul prescris, gradul de autonomie pe care il aveti.
2. Trebuie sa solicitati eliberarea formularelor adecvate de la casa de Asigurari de Sanatate pe care medicul dvs. le va completa.
3. Ulterior, trebuie sa depuneti aceste formulare la Agentia judeteana pentru persoane cu handicap, unde o comisie va evalua gradul de handicap si va emite o decizie.
4. In functie de decizia comisiei, se vor stabili drepturile si ajutoarele de care beneficiati
Va recomandam sa discutati cu medicul reumatolog despre aceste aspecte. Spondilita anchilozanta este o boala care poate limita mobilitatea si determina dureri, de aceea este foarte important sa urmati cu strictete tratamentul indicat si sa mentineti un stil de viata cat mai activ.
Fizioterapia, kinetoterapia sau terapia ocupationala pot avea rol benefic.
Aveti grija la alimentatie si incercati sa mentineti o greutate normala, deoarece excesul ponderal poate accentua durerea.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/reumatologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Afectiunile-coloanei-vertebrale/spondiloza_10532
sfatulmedicului.ro/Osteoporoza/5-boli-reumatice-si-problemele-pe-care-le-pot-crea_15980
sfatulmedicului.ro/Reumatisme-degenerative/dureri-ce-pot-fi-ameliorate-cu-ajutorul-fizioterapiei_16490
sfatulmedicului.ro/Sanatate-prin-sport/stretchingul_1573
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde