Cum pot scapa de furnicaturi si amorteli la nivelul fetei ?
Sinuzita Intrebare postata de Adela cu un an in urmaBuna ziua ,am 27 de ani. De aproximativ 2 luni jumatate ma confrunt cu o problema la nivelul fetei, mai exact furnicaturi si amorteli in zona nasului , ochilor si in zona sprancenelor. Am fost la un control ORL unde am fost diagnosticata cu o sinuzita frontala-etmoidala bilateral in urma unui CT. Am urmat doua tratamente cu antibiotice Xifia si Tavanic plus sinupret si spray nazal dymista. Simptomele nu au trecut. Am facut un RMN la craniu intre timp fiind trimisa de catre medicul neurolog. Rezultatul a fost inflamatie sinusuri etmoidale, din punct de vedere neurologic domnul doctor mi-a comunicat ca este totul ok . Am mers pentru a doua opinie la alt doctor ORL si Neurolog. Domnul doctor ORL mi-a comunicat ca sinusurile sunt curate , nu exista semne din punctul de vedere al dansului ca ar fii o problema ORL. Al doilea medic neurolog la care am fost cu rezultatul rmn a avut acelasi raspuns, din punct de vedere neurologic nu sunt probleme. Am fost la alergolog , am facut teste de sange si proba recoltata din nas, nu exista alergii. Am fost la Oftalmologie unde am facut tot ce se poate face , nu s-a gasit nimic. Am facut numeroase analize de sange recomandate de toti medicii de mai sus unde totul a iesit in parametrii si din pacate inca nu am aflat cauza acestor amorteli si furnicaturi la nivelul fetei. Va rog din suflet daca ma puteti indruma , am inceput sa fac un stres din toata treaba asta pentru ca inca nu am aflat cauza problemei. Simptomele se manifesta in permanenta , uneori sunt mai intense. Mentionez ca in timpul tratamentului cu antibiotic am avut si probleme cu stomacul destul de mari si am avut si cateva reactii adverse.
Sper ca dumneavoastra sa ma puteti indruma catre o specializare sau alte metode prin care s-ar putea afla diagnosticul.
Multumesc .
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (3)
Buna ziua,
Exista cateva posibilitati pe care le puteti discuta cu medicul dumneavoastra:
1. Neuropatie periferica: Poate fi o cauza a furnicaturilor si amortelilor la nivelul fetei. Un neurolog va poate ajuta sa excludeti aceasta afectiune prin teste specifice, cum ar fi teste de conducere nervoasa.
2. Sistemul musculo-scheletic: Uneori, problemele la nivelul coloanei cervicale sau ale muschilor fetei pot provoca furnicaturi sau amorteli. Poate ar merita sa obtineti o a doua opinie de la un medic fizioterapeut sau de medicina fizica si de reabilitare.
3. Tulburari de somn: Tulburari precum apneea de somn pot contribui la formarea simptomelor pe care le descrieti. Un consult la un medic specialist in somnologie ar putea fi util.
4. Tulburari neurologice mai rare: Exista cateva afectiuni neurologice mai rare care pot provoca furnicaturi si amorteli in fata, cum ar fi scleroza multipla sau neuropatia trigeminala. Acestea pot necesita o evaluare mai detaliata de catre un neurolog.
Este important sa continuati sa discutati cu medicii despre simptomele dumneavoastra persistente si sa cereti noi opinii daca este necesar.
Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/boli-infectioase
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/furnicaturile-fetei-ce-ascund-si-cand-ar-trebui-sa-ne-ingrijoreze_17952
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua si multumesc pentru raspuns .
Scleroza multipla a fost exclusa prin RMN-ul efectuat, medicii neurologi l care am fost au efectual mai multe teste pentru verificarea nervilor corpului si totul pare in regula . O sa cer o parere tinand cont de sfaturile dumneavoastra . Multumesc frumos
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdela, ai aflat ce ai?
Și eu am simptome asemănătoare de aproximativ 2 luni.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde