Ce inseamna homosexualitatea secundara in schizofrenie explicati-mi va rog !
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (7)
- Homosexualitatea secundara - reprezinta, in aceasta situatie, un diagnostic asociat aceluia de schizofrenie. Cu alte cuvinte, homosexualitatea a aparut aici pe fondul unei schizofrenii.
- Dimpotriva, - ca sa intelegem mai bine - sunt si cazuri in care schizofrenia poate sa apara pe fondul unei dezvoltari deficitare intelectuale (oligofrenie), de pilda; situatie in care vorbim despre o schizofrenie grefata.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzOBS.: Spre deosebire de oligofrenie, in schizofrenie inteligenta nu este afectata.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzLiviu a scris: "homosexualitatea a aparut aici pe fondul unei schizofrenii"
Precizez insa ca acest diagnostic NU este valabil in situatia descrisa (si in alte mesaje) de dvs.
- Dimpotriva, aceasta frica obsesiva referitoare la sentimente homosexuale (= anxietatea de homosexualitate) a devenit ea insasi o aparare contra delirului (de transformare corporala). Iar preocuparea dvs. tinde sa se dezvolte intr-o atitudine (schizofrenica) prin care incercati sa pastrati un minim contact cu realitatea.
- Practic, avem de-a face cu o schizo-nevroza; mai precis, cu o schizofrenie pseudopsihastenica. Mi se pare foarte interesant.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz- Indrazniti, nu va temeti! Dintr-o astfel de situatie-limita specifica psihopatologiei de frontiera avem cu totii cate ceva de invatat despre functionarea psihica. Practic, situatia descrisa aici ne plaseaza cercetarea intr-o zona aflata la limita dintre nevroze, psihoze si normalitate.
- Precizez ca, in conditii normale, aceasta psihoza (schizofrenie) latenta ar fi devenit manifesta abia cativa ani mai tarziu, la o varsta - cel mai probabil - cuprinsa intre 25 - 30 de ani; intrucat, tipul de rezonanta intima (introversiv) indica inspre forma paranoida a schizofreniei.
- Aici insa, a existat un factor declansator care a precipitat dezlantuirea psihozei. Astfel, avem un tablou clinic in care simptomele nevrotice se impletesc cu cele psihotice - undeva la limita dintre normal si patologic (practic, deosebirea normal-patologic consta intr-o diferenta cantitativa, de intensitate sau grad :)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzms liviu! deci inconcluzie ca nu prea ma pricep in termeni medicali daca am schizofrenie simpla si am simptomu asta de frica de homosexualitate , frica ca mi sa modificat corpu sunt sau nu sunt gay?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzIn concluzie, avem asa:
1. O senzatie generala - de disconfort, neliniste, anxietate si
2. O senzatie corporala - anormala
Sau mai precis:
1. O frica de homosexualitate - frica obsesiva referitoare la sentimente homosexuale
2. O tema deliranta - ideea ca ti s-a modificat corpul.
________________________
- De fapt, tu stii foarte bine ca nu ti s-a modificat nimic. Altfel, ai fi avut acolo o cloaca, asa cum au pasarile. Dar atunci te-ai fi imbracat doar cu niste pene de pasare; chiar daca n-ai fi putut sa zbori niciodata cu ele.
- Totusi, daca vrei tu, sunt de acord ca ideea asta (ca ti s-a transmutat in pasare mica) este super super originala.
- Desi, ma gandesc daca nu cumva ar fi fost super super super original sa te transformi in broasca (pentru ca si broasca are cloaca!)
- Tu ce mai zici?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz- Imi imaginez ca ai putea sa ma contrazici; si sa zici ca, de fapt, broasca are cheie; si cheia descuie broasca, iar broasca deschide usa. Desi, eu cred ca broasca ar putea sa deschida foarte bine si gura (altfel, nu s-ar mai hrani si ar muri de foame).
- Spune-mi, te rog, ce simti acum?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde