Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum pot ingriji o persoana schizofrenica? raspuns medic

Schizofrenie
Intrebare postata de ancutam cu 14 ani in urma

Sunt studenta anul 2 la asistenta sociala si de curand am gasit un job part--time, sa am grija de o persoana schizofrenica, persoana in cauza manifesta apatie fata orice activita, as vrea sa ma implic cat pot demult pentru ca imi place,dar nu stiu exact cum o pot ajuta sa duca o viata cat de cat normala. Va multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot ingriji o persoana schizofrenica?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Psih. Catalina Dragulanescu MPsih. Catalina Dragulanescu este un medic autorizat SFM (acum 14 ani)

Buna ziua Ancuta.
Dupa parerea mea, este foarte importanta varsta, sexul si starea persoanei. Din anumite puncte de vedere, relationezi cu ea ca si cu orice alta persoana: incerci sa stabilesti o relatie cu ea, fiind atenta la ce-i place si la ce o deranjeaza, incerci sa o cunosti, o respecti si ii ceri sa te respecte, etc., ca si cu orice om. Din alte puncte de vedere, trebuie sa tii cont de patologia ei, ceea ce inseamna, in mare, ca este bine sa te apropii exact atat cat iti permite, fara a-i incalca "limitele" personale si stabilesti inca de la inceput limitele intre care se va desfasura relatia voastra. In acelasi timp, este foarte important sa ai grija si la ceea ce simti tu, monitorizeaza-ti trairile astfel incat sa nu te implici asa cum spui tu "cat poti de mult" pentru ca, mai ales in lucrul cu persoanele psihotice, aceasta mare implicare este periculoasa pentru tine. Nu vreau sa spun ca nu trebuie sa-ti pese, ci ca nu trebuie "sa te duci cu totul" - la modul figurativ. Imagineaza-ti ca incerci sa scoti pe cineva dintr-o apa adanca, in care stii ca daca intri te inneci sigur. Ce faci ? Nu ai grija sa ai in fiecare clipa macar un picior pe mal ? Asigura-te mereu ca-si ia tratamentul si ai grija sa fie vazuta periodic (de dorit, lunar) de un medic specialist psihiatru (de dorit, acelasi). Constanta este foarte importanta pentru pacientul schizofren. Dupa parerea mea (si nu numai a mea), cei care ingrijesc persoane cu boli psihice majore (asistenti sociali, asistenti medicali, infirmieri) trebuie sa treaca printr-un proces de formare specific (atat cursuri teoretice, cat si stagii practice si o consiliere psihologica personala). In tot cazul, ceea ce faci acum iti va folosi in viitor in profesia pentru care te pregatesti. Iti doresc succes !

www.terapie-psihanalitica.ro
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Catalina Dragulanescu
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Catalina Dragulanescu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Schizofrenie.

Inscrie-te aici!
ancutam (acum 14 ani)

Va multumesc pentru sfaturi, persoana in cauza este un barbat de 46 de ani, sufera de aceasta boala de 30 de ani. din ce am inteles de la apropiatii sai, este ca eu trebuie doar sa am grija sa`si ia medicamentele si eventual anumite activitati care sa`l motiveze.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de ancutam
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de ancutam
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
maria (acum 14 ani)

Graul incoltit contine o substanta care este mediator chimic in transmiterea influxurilor nervoase.
Incercati sa ii dati daca puteti circa o lingura daca nu zilnic cel putin la 2 sau 3 zile sa vedeti ca va gandi mai usor.
Dulciurile sunt bune pentru cei care au probleme ale sistemului nervos.
De asemenea ar trebui sa mearga la biserica daca ar putea.
Numai bine,
Maria

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.