Buna ziua,
Am 30 de ani si am nascut acum doi ani si 10 luni. In timpul sarcinii nu am avut probleme, am avut o pofta de mancare normala (am luat 25 kg, ajungand la 85kg), iar apetitul sexual a fost normal, chiar ridicat. Am reusit sa slabesc intr-un an, fara regim, 27 de kg (ajungand la 59 kg), datorita scaderii poftei de mancare.
Acum am 56 kg, pofta de mancare aproape ca nu exista, manac numai pentru a rezist eforturilor zilnice, iar apetitul sexual de asemenea este foarte scazut.
Tin sa precizez ca am dureri in zona ovarelor in perioada ciclului, care abia acum s-a reglat. Dupa nastere am avut sterilet, pe care l-am dat jos din cauza ca ciclul nu mi se regla. Am luat 2 luni Loette la recomandarea medicului meu ginecolog, dar pe care l-am intrerupt pentru ca mi-a dereglat si mai mult ciclul. In prezent nu iau nici un medicament. As dori sa ma sfatuiti ce as putea face pentru reglarea apetitului sexual si pentru revenirea poftei de mancare?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Stimata doamna,
Problema dumneavoastra este destul de complexa si deci destul de serioasa. Indiferent de ceea ce incerc eu sa va transmit dumneavoastra numai un examen clinic complet insotit de ceva investigatii suplimentare pot stabilii un diagnostic corect si o conduita terapeutica corespunzatoare. Parerea mea este ca ati avut de a face cu o dereglare a ciclurilor menstruale cvasinormala dupa o nastere, si pe care nu era neaparat nevoie sa o tratati cu anticonceptionale.
Lipsa poftei de mancare si a apetitului sexual fac parte din efectele adverse ale administrarii de anticonceptionale (situatie in care intreruperea administrarii acestora si un tratament cu vitamine ar putea neutraliza aceste neplaceri). Insa, aceste simptome pot reprezenta si o manifestare a unei depresii post-partum nerecunoscuta la timp (noul statut, de mamica, implica constientizarea unor responsabilitati majore cu privire la copilul dumneavoastra; responsabilitati pe care le-ati putea consilia cu ajutorul unui psiholog.
Totodata poate fi vorba de o serie de afectiuni organice care se manifesta in acest mod de aceea insist pe un consult general si o serie de investigatii suplimentare stabilite de medicul dumneavoastra de familie si medicul ginecolog.
O vizita la un cabinet medical va poate ajuta in depasirea acestor neplaceri. Sanatate multa!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde