Buna ziua:
Acum 1 an am descoperit ca am Hepatita B cronica. As dori sa impartesc pareri/experiente despre cum poate afecta Virusul B o posibila sarcina. Va multumesc.
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (19)
Buna,
Riscul de transmitere al virusului hepatitei B de la mama la fat este de 70-90% si dintre copiii infestati, 90% raman cu virusul (exista sanse, mici, ca cel mic sa scape de virus).
Este posibila insa prevenirea infectarii copilului prin administarea in primele ore de la naspere (max. 12 ore) a imunoglobulinei HB si vaccinare; astfel, sansele ca cel sa nu preia virusul sunt mai mari de 90%.
Prin simpla vaccinare (fara administarea imunoglobulinei HB), sansele ca cel mic sa nu dezvolte virusul sunt mai mici, de 70-80%.
Evolutia normala a sarcinii nu este influentata de prezenta acetui virus si nu exista risc de malformatii la copil (singurul risc este cel de transmitere a virusului); deasemenea, mama poate alege orice tip de nastere: normala/cezariana.
Alaptarea este posibila fara riscuri, in conditiile in care copilului i se administreaza imunoglobulina HB si este vaccinat in primele 2-12 ore de viata.
Multa sanatate!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzMedicul tau trebuie sa cunoasca situatia si sa te monitorizeze pt ca starea ta de sanatate sa nu afecteze sarcina, sau fatul sa nu fie infectat la nastere. La nastere bebelusului i se va administra prima doza de vaccin si o doza de imunoglobina pentru hepatita B.Daca sunt administrate in primele 12 ore de viata, sansele sunt de 95% ca el sa nu fie infectat.Este recomandat sa nasti prin cezariana.Unii recomanda ca mama sa nu-si hraneasca copilul de la san
Sanatate multa
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuz
Buna seara:
In primul rand va multumesc ptr. comentariile facute. Stiti care este riscul de trasmitere la fat, daca mamica este Hbe pozitiva ( esecul imunoprofilaxiei). Stiu ca daca i se va face imunoglobulina la nastere si dozele corespunzatoare de vaccin sansele se reduc semnificativ. Insa profilaxia da acealeasi rezultate cu Hbe pozitiv? In 90% din cazuri virusul nu se transmite?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna seara am Hepatita B cronica de 2 ani si iau tratament pastilele se numesc BARACULDE am ramas insarcinata am 2 luni de sarcina si nu stiu pot sa iau tratamentul in continuare peste sarcina afecteaza la fat sau trebuie sa intrerup tratamentul va rog sa mi raspundeti coplilul puate fi afectat i se pote transmite virusul va multumesc.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam Abuzbuna ziua ! cum putem lua legatura ? un nr de telef..o pagina de facebook? am nevoie urgent sa vb cu tine ..sunt in aceeasi situatie in momentul de fata si as dori un sfat de la o persoana care a trecut prin asta... multumesc mult ..
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua! Va rog ajutati ma cu un cont de fb...cum ati procedat...vreau sa raman însărcinată...si nu stiu cum sa procedez... multumesc mult ..
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCum ai procedat
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzCum ati procedat sunt in aceeasi situatie
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzTe rog, o adresa de fb ,am pe cineva in aceeasi situatie si nu stiu cum sa o sfătuiesc.
Multumesc.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzEu am virusul hepatic B si acum 10 luni am nascut un copil perfect sanatos, prin cezariana. I-am facut imunoglobulinele la nastere plus schema rapida de vaccinare. Daca citesti studiile de specialitate vei afla ca virusul trece in foarte putine cazuri de bariera placentara, riscul de infectia al copilului fiind maxim la nastere, nu intrauterin si ulterior prin alaptare sau contact direct cu fluidele mamei. Eu nu am alaptat, copilul meu e sanatos. Nu stiu de unde a luat Omnia datele acelea catastrofice insa nu sunt reale. Te sfatuiesc sa mergi si la un virusolog, vei avea un tablou mai clar al riscurilor si a cea ce poti sa faci.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzRamona, din cite stiu eu tratamentul cu entecavir nu se intrerupe chiar daca esti insarcinata. In SUA doctorii spun ca nu exista inca un studiu care sa demonstreze ca entecavirul nu ar face rau la copil si de aceea nu se recomanda sa ramii insarcinata cit inca esti in tratament. Pe de alta parte desi putin cazurile, au fost femei care au nascut copii sanatosi chiar si luind entecavir. Oricum odata ce ai inceput sa iei antivirale, va trebui sa le iei toata viata. Iti urez sanatate si mult noroc.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna,
Si eu recomand vizita la un medic infectionist, nu doar informare de pe internet, unde intotdeauna parerile vor fi neavizate si impartite, iar cazurile nu sunt intotdeauna aceleasi - fiecare individ are propriul organism. Infectionistul va va prescrie analiza de sange numita viremie, care indica prezenta virusului hepatitei B in sange. Se recomanda ca viremia sa se verifice in ultimul trimestru de sarcina (luna a 7a, a 8a). Daca virusul are valori detectabile se recomanda neaparat cezariana programata inainte de declansarea naturala a nasterii (pentru ca in timpul nasterii naturale copilul intra in contact cu sangele mamei) si administrarea in afara de vaccinul comun impotriva hepatitei B si a imunoglobulinelor pentru hepatita B (neonatologul va stabili care este gramajul administrat in functie de greutatea corporala a micutului. Intrebi din timp si daca nu au aceasta imunoglobulina in maternitate, trebuie sa o comanzi din timp la o farmacie).
De asemenea, daca ai viremie detectabila in acest ultim trimestru al sarcinii, iti va fi indicat sa nu alaptezi, pentru a elimina complet sansele ca nou nascutul sa ia virusul prin sangele care poate aparea in ranile provocate la nivel de mameloane. Nici varianta mulsului cu pompa si administrarea laptelui de mama nu este sigura pentru ca nu garanteaza nimeni ca nu s-au produs fisuri minuscule pe mameloane si acestea s-au prelins in biberon.... :(....
Sanatate multa tuturor si va rog sa consultati medicii, nu doar internetul, inainte de a lua decizii importante pentru familia voastra.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua. Daca puteti sa ma ajutati, am o nelamurire. Sotul meu a fost tratat cu Interferon, timp de un an, si acuma trebuie sa continua tratamentul cu Entecavir. Ne-am dorii mult un copil, insa am auzit ca recomandat minim 6 luni pauza dupa Interferon. Dar cu Entecavir, se poate?
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzSuntem in aceiasi situație va si voi sotul a facut interfeton un an cu o pauza de o luna ca sa pot ramane însărcinată dar nu am rămas si el a continuat tratamentul cu emtecavirum (baraclude) nu ne a dat voi timp de un an si acum începem al doilea an cu bsraclude si doamna doctor ne a spus ca studiile au demonstrat ca putem face copii . Nici eu nu stiu ce sa mai zic pana acum nu acum da.... eu fiind perfect sănătoasă sotul nu mi a transmis o ....
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua am hepatita b cronică fac tratament cu entecavir acord de 3 ani si ași dori sa fac si eu un copil ce tr sa fac
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua am hepatita b si fac tratament entecavir acord si ași dori sa fac si eu un copil
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua am hepatita b cronică fac tratament cu entecavir acord de 3 ani si ași dori sa fac si eu un copil ce tr sa fac
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua ,sunt însărcinată 5 saptamani și am și o hepatita b cronica ,iau tratament cu entercavir ,as dorii sa păstrez sarcina dar doctorul mia spus sa fac avort ,dacă e cineva în situația mea și ma poate sfatuii ca sunt disperata nu știu ce sa fac.multumesc
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzVa rog sa ma contactați când vedeți sms as dori și eu sa va întreb ceva.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde