Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Sarcina dupa cezariana?

Sarcina
Intrebare postata de AdelinaM cu 2 saptamani in urma

Am aflat ca sunt însărcinata pe data de 13.11.2023 si la 2 săptămâni distanta au început sângerările; s-a dovedit a fi un hematom care l-am eliminat in scurt timp. Sarcina a decurs fără grețuri, vărsături, pofte; am avut doar dureri foarte mari in zona ficatului datorita poziției fătului. In urma ecografiei morfologice, s-a depistat o deformare a colanei pentru care am fost sfătuita sa fac RMN fetal.
In urma RMN ului, făcut in sapt 26aprox de sarcina, mi-au confirmat diagnosticul de hemivertebra si pe lângă acesta, doctorii au observant ca plămânii fetiței ar fi plini de microchisturi ceea ce nu ar fi mare problema. Ni s-a spus sa fiu asistata la naștere de medical ginecolog si neonatolog pentru ca fetită ar putea avea nevoie de mai mult oxigen si ca pe parcursul vieții ar putea fi mai sensibila la anumite viroze respiratorii.
Termenul a fost pe data de 25.07.2024 dar mi s-a rupt apa cu aproape o luna mai devreme, 29.06. Am născut prin cezariana o fetită de aproape 3kg la ora 15 si la ora 20 din păcate a încetat din viată. S-au practicat toate manevrele posibile pentru a o tine in viată dar au fost in zadar.
In urma autopsiei, medicii ne-au spus ca plămânii au fost mult prea afectați si diagnosticul fiind de limfangiectazie pulmonara congenitala. Este o boala extrem de rara despre care medicii nu au multe informații, v-ati confruntat cu asemenea boala sau ați auzit de cazuri similare?
La cat timp este recomandata o noua sarcina?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sarcina dupa cezariana?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 saptamani)

Buna ziua,

Este o situatie grea si nu este usor sa treceti peste aceasta experienta.

Referitor la intrebarea dumneavoastra, in general, se recomanda cel putin un an de pauza intre o sarcina si alta, pentru a permite organismului sa se recupereze complet. Acest timp poate varia de la caz la caz, in functie de starea generala de sanatate a femeii, asa ca cel mai bine ar fi sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Despre limfangiectazia pulmonara congenitala, este o boala rara, cu o incidenta foarte scazuta. Este posibil ca unii medici sa nu se fi intalnit cu astfel de cazuri. Prognosticul poate varia in functie de severitatea cazului si de organizarea medicala.

Va recomandam sa va consultati cu un specialist in genetica medicala, pentru a evalua riscul de recurenta la o eventuala noua sarcina. De asemenea, un medic pneumolog pentru confruntari referitoare la boli pulmonare rare ar putea oferi informatii valoroase.

Ramane importanta comunicarea deschisa cu medicul dumneavoastra, precum si suportul emotional in continuare, pentru a trece peste aceasta experienta dureroasa.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/limfangiectazie_4038
sfatulmedicului.ro/Bolile-aparatului-respirator/emfizemul-lobar-congenital-o-afectiune-rara-si-dificil-de-diagnosticat_19979
sfatulmedicului.ro/Sarcina--nasterea-si-lauzia/ce-trebuie-sa-stie-orice-femeie-despre-cezariana_16725
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-asociate-sarcinii/pierderea-unei-sarcini-si-moartea-neonatala_1188

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.