Buna ziua, eu si sotia am.mers la o clinica de FIV unde in urma analizelor a descoperit ca are AMH -ul foarte mic 0.4 la varsta de 40 ani.Ca urmarea ne-a fost spus sa incercam cu ovocite donate deoarece sansele cresc semnificativ, acum intrebarea la care nu gasim raspuns -unii doctori spun ceva, altii altceva: Eu am grupa B rh pozitiv, sotia grupa A rh negativ, ce RH trebuie ales la ovocitele donate? Ovocite donate RH negativ la fel ca sotia?sau putem si cu RH pozitiv? Am inteles ca exista unele riscuri in caz de sarcina (nu si la prima sarcina) si daca alegem , ce alegem?si care RH ar fi mai bun de ales in cazul nostru pentru un rezultat mai bun? VA ROG sa ma ajutati sa elucidez acest capitol.
Multumesc mult!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
In cazul FIV cu ovocite donate, factorul Rh al donatorului de ovocite nu are un impact semnificativ asupra rezultatului sarcinii.
Atat ovocitele Rh pozitive cat si cele Rh negative pot fi utilizate.
In cazul unui factor Rh discordant intre mama si fat, exista un risc de sensibilizare Rh care poate afecta sarcinile viitoare, dar acest risc poate fi gestionat prin tratament medical.
In concluzie, grupa sanguina a donatorului de ovocite nu este un criteriu esential in alegerea acestora.
Principalul lucru pe care trebuie sa il luati in considerare este sanatatea generala si istoricul medical al donatorului.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/hematologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Reproducerea-umana-asistata/fertilizarea-in-vitro-fiv-informatii-generale_1073
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-asociate-sarcinii/sensibilizarea-la-antigenul-rh-in-timpul-sarcinii_1063
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde