Ce înseamna dacā fiica mea devine agitata, agresiva în momentul ín care tuseste cineva??
Sanatatea mentala Intrebare postata de EmiliaW cu o saptamana in urmaBuna ziua, fiica mea de 20 de ani este deranjata de orice zgomot care pare a fi un strānut, tusā,etc. Problemele noastre au început cam deodata cu Covidul, de atunci au urmat nenumārate tratamente, cu antidepresive, antipshiotice sí cea din urma benzodiazepine cu antidepresive, luni întregi cu o doza foarte mare de benzodiazepine.As fi vrut sā cred cā ajuta tratamentul, dar a avut un efect interesant, zici cā avea ADHD. Nu o mai deranja nimic, nu era anxioasa cā de obicei, însā nu putea sā stea locului, nu avea rābdare de nimic, nu se putea concentra, de învātat nici vorbā. Am întrerupt tratamentul în martie, sí de atunci semnele au reapārut, cu o intensitatea sí mai mare, e anxioasa, nu vorbeste cu nimeni , nu iese din casa, nu o intereseaza nimic, ín plus, are cred o adictie la bezodiazepine-, cā are momente de furie cā nu se poate controla. Tusea , strānutul o deranjeaza sí mai mult, când aude cā cineva tuseste sare cā arsā sí strigā taci, sau imita sí ea tusea, si mai tare. Ce credeti cā am mai putea încerca, sau unde ?
Vā rog, o idee, oare este stres postraumatic soc , ? Dupā cum am zis, a luat sí antipshiotice, luni de ziile si ne-a zis Doamna Doctor cā a dat dozajul maxim sí nimic. Atunci s-a trecut la bezodiazepine-. cu antidepresive. Acum nu mai are nici un tratament, dar nu se simte bine de loc. Oare ce am mai putea face ?
Vā multumesc pentru rāspuns !
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (4)
Buna ziua,
Situatia descrisa pare a fi una complexa, cu multiplele simptome si reactii pe care le descrieti la fiica dvs. Se poate ca toata agitatia si iritabilitatea acesteia sa fie un raspuns al anxietatii la situatia actuala a pandemiei sau la orice altceva care o supara sau o sperie.
Faptul ca simptomele ei sunt accentuate in prezenta unor zgomote specifice, cum ar fi tuse sau stranut, sugereaza ca aceasta ar putea suferi de o tulburare de procesare senzoriala, cunoscuta si sub numele de tulburare de integrare senzoriala.
Aceasta conditie duce la perturbarea modului in care creierul primeste, proceseaza si raspunde la informatiile senzoriale, astfel incat anumite zgomote, texturi sau mirosuri pot provoca iritabilitate, anxietate sau alte reactii negative.
Problemele legate de anxietate sau dependenta de benzodiazepine pot sa necesite un tratament specializat, care include terapie si, posibil, medicatie.
Va recomandam sa o duceti pe fiica dvs. la un medic psihiatru sau psiholog cu experienta in tratarea acestor conditii.
In final, va reamintim ca este important sa o sprijiniti in continuare pe fiica dvs., si sa comunicati cu ea deschis.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie, https://www.clickmed.ro/medic/psihologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Sanatatea-mentala/cauzele-medicale-ale-starii-de-nervozitate-iritabilitate_9234
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/top-20-moduri-de-a-rezolva-tulburarile-de-anxietate-si-stresul_10303
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBunā ziua, vā multumesc foarte frumos pentru rāspuns. Sincer vā spun, de trei ani de zile umblām , a primit diferite diagnostice, anxietate, depresie, TOC, s-a efectuat sí un RMN, unde s-a stabilit cā are o demielinizare.Aceasta informatie a distrus-o sí mai tare, acum e convnisā cā nu va mai putea studia, nu va mai putea sta pe picioarele ei. Practice numai are încredere în nimic, de fiecare datā când ám pornit lá consultatii a fost plin de elan, cu sperante, cā ám gāsit solutia sí acum este într-o stare vegetativā, asi spune, sí refuzā orice idee de a mai încerca.
Oare cum asi putea sā o conving cā trebuie sā încercām,cā totul vā fi bine, sí unde asi putea gāsi o clinicā specializata ?
Vā multumesc f.f. frumos.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua,
Este esential sa abordati situatia cu empatie si rabdare.
Iata cateva sugestii care ar putea fi de ajutor:
Comunicarea si sprijinul emotional:
Ascultare activa: Permiteti-i fiicei dumneavoastra sa-si exprime temerile si sentimentele fara a o judeca. Ascultarea empatica poate reduce sentimentul de izolare.
Validarea emotiilor: Recunoasteti si validati sentimentele ei, aratandu-i ca intelegeti prin ce trece.
Incurajarea cautarii ajutorului profesional:
Psihoterapie: Un psihoterapeut specializat in tulburari de anxietate si depresie poate oferi strategii eficiente de gestionare a simptomelor.
Neurologie: Consultarea unui neurolog este importanta pentru monitorizarea si gestionarea leziunilor demielinizante.
Abordarea demielinizarii:
Informare corecta: Explicati-i ca multe afectiuni demielinizante pot fi gestionate eficient cu tratament adecvat.
Plan de tratament: Colaborati cu specialisti pentru a stabili un plan de tratament personalizat, care sa includa medicatie, terapie fizica si suport psihologic.
Sprijinirea implicarii in activitati zilnice:
Activitati placute: Incurajati-o sa participe la activitati care ii aduc bucurie si satisfactie.
Stabilirea de obiective mici: Ajutati-o sa stabileasca obiective realizabile pentru a-si recapata increderea in sine.
Educatie si informare:
Resurse de incredere: Oferiti-i materiale informative despre afectiunile ei, pentru a intelege mai bine si a reduce anxietatea legata de necunoscut.
Participarea la grupuri de suport:
Comunitati online sau locale: Interactiunea cu persoane care trec prin experiente similare poate oferi sprijin emotional si perspective noi.
Este important sa mentineti o atitudine pozitiva si sa o incurajati constant, aratandu-i ca exista solutii si ca nu este singura in aceasta lupta.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Neuropatii/polineuropatiile-demielinizante-acute-etiologie-simptome-si-tratament_19253
sfatulmedicului.ro/Neuropatii/polineuropatiile-demielinizante-acute-etiologie-simptome-si-tratament_19253
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzBuna ziua,
Vā multumesc foarte frumos pentru rāspuns.Am citit sí articolul sí modalitatiile de abordare. Ne-ati oferit o noua abordare sí sperante. Am fācut atâtea analize, sí tratamente, cā suntem obosite deja amândouā
Cred cā avem un drum foarte lung de parcurs sí
cred cā dupā atâtea dezamagiri, primul pas este cel mai greu.
Vā multumesc foarte frumos!
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde