Rubeola sau alergie? raspuns medic
Rujeola si alte boli ale copilariei Preventia rubeolei Intrebare postata de Bianca07 cu 12 ani in urmaAm 14 ani si din data de 6 ianuarie au inceput sa-mi apara un fel de pete pe maini si picioare,o roseata la fata permanenta,febra si o durere in spatele urechilor.Poate fi rubeola , ac***a in vedere ca in urma cu cca. doua saptamani jumatate din clasa mea a avut rubeola,sau o alergie?
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (2)
Scrie pe GOOGLE ''''RUBEOLA'''' SI MAI GASESTI INFORMATII, DESCRIERE, SIMPTOME, TRATAMENT, RECOMANDARIRubeola
boala eruptiva contagioasa provocata de un virus cu A.R.N. din genul Rubivirusurilor (familia Togaviridae), afectand mai ales copiii si adolescentii.
Rubeola face ravagii in mod cvasipermanent iarna si primavara in Europa, sub forma unor epidemii.
Contaminare - Virusul rubeolei traieste exclusiv in organismul uman. El patrunde in organism pe caile respiratorii. Boala este foarte contagioasa in timpul primelor zile care preced aparitia semnelor si in timpul duratei acestora.
Simptome si semne - Incubatia silentioasa a virusului (fara semne aparente) dureaza aproximativ doua saptamani. Perioada de invazie (declansarea bolii), lunga de aproximativ doua zile, se semnaleaza printr-o febra usoara si o umflare a ganglionilor limfatici ai gatului; ea poate ramane total inaparenta. O eruptie cutanata maculopapuloasa (mici pete roz usor ridicate) succede acestei faze. Ea incepe cu fata, se intinde apoi la intregul corp, indeosebi pe torace si la membrele superioare, si poate lua un aspect scarlatiniform (piele in intregime rosie). eruptia se asociaza uneori cu o usoara angina. Aceste semne dispar dupa trei zile. Formele atipice ale bolii (absenta eruptiei cutanate) sunt actualmente cele mai frecvente.
complicatii - La adolescent sau la adult, rubeola poate fi mai grava decat la copil si poate antrena dureri de cap, febra si poliartrita (inflamatii ale mai multor articulatii), regresand in vreo zece zile. O purpura trombopenica (afectiune caracterizata prin aparitia de hematoame punctiforme) sau o meningoencefalita sunt, de asemenea, posibile.
tratament - Nu exista un tratament al bolii, pot fi administrate medicamente in caz de febra (paracetamol). Rubeola nu poate surveni si a doua oara, infectia cu virus conferind o imunitate completa si durabila.
Prevenire - In principal, aceasta consta in vaccinare. Vaccinul este de cele mai multe ori asociat cu cel al rujeolei si al oreionului (vaccinul R.O.R.) si este administrat pe la varsta de 15 luni. El mai este preconizat pentru imunizarea adolescentilor neimunizati prin boala.
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzRubeola se transmite pe cale respiratorie, contagiozitatea ei fiind cu 5 zile inainte si 6 zile dupa aparitia eruptiei (petelor rosii).pentru confirmarea rubeolei sunt necesare analize de serologie( anticorpi tip IgM). se indica un consum crescut de lichide pentru a preveni deshidratarea ; repausul;izolarea la domiciliu.
medicul va recomanda tratamentul antipiretic, in caz de febra (doar paracetamol; nu se ia aspirina.)
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde