Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Crampa scriitorului

Reumatisme degenerative
Intrebare postata de imoc cu 13 ani in urma

Sufar de o distonie musculara-crampa scriitorului.Am fost la medici nerulogi,homeopati,Am urmat tratamentul fiecaruia,La 1,5 ani de la producerea crampei scriitorului am inceput sa am dureri la mana dreapta in dreptul cotului(muschii si ligamentele),dupa ce incerc sa scriu 2-3 minute,asa cum pot sa scriu.
Eu nu cred ca exista remedii ptr. aceasta boala.Daca d-voastra aveti va rog sa mi le trimiteti.
Va multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Crampa scriitorului"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 6 luni)

Buna ziua,

Inteleg ca ati avut numeroase experiente cu medici din diferite specialitati, dar din pacate crampa scriitorului, cunoscuta si sub numele de distonie a scriitorului, poate fi o conditie dificil de tratat. Majoritatea abordarilor terapeutice se concentreaza pe ameliorarea simptomelor si imbunatatirea calitatii vietii, dar in unele cazuri, poate fi nevoie de un efort sustinut si personalizat pentru a gasi cel mai eficient plan de tratament.

Unele terapii care au fost folosite cu succes includ fizioterapia, in care un terapeut va poate invata diferite exercitii si strategii pentru a va ajuta sa controlati simptomele. Exista de asemenea medicamente care pot alina simptomele, cum ar fi medicamentele anticolinergice.

In unele cazuri, botoxul (toxina botulinica) poate fi folosit pentru a paraliza temporar muschii afectati si pentru a usurura tensiunea. Aceasta poate imbunatati semnificativ simptomele, dar este posibil sa fie nevoie de repetarea injectiilor la 3-4 luni.

Pentru persoanele unde aceste terapii nu sunt eficiente sau ca tratament de ultima instanta, se poate recurge la neurochirurgie, in special stimulare cerebrala profunda (DBS). Aceasta procedura implica implantarea unor electrozi in anumite zone ale creierului care controleaza miscarea.

Ar trebui sa va consultati cu medicul dumneavoastra despre aceste optiuni de tratament si sa vedeti care ar putea fi cea mai potrivita pentru dumneavoastra. Este posibil sa fie nevoie sa incercati mai multe abordari diferite inainte de a gasi cea care functioneaza cel mai bine pentru dumneavoastra.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/neurochirurgie

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.