Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Artroza si importanta exercitiului fizic

Reumatisme degenerative
Intrebare postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urma

Vreau sa stiu ce,exerciti se fac pentru gonartroza si daca este buna bicicleta magnetica

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Artroza si importanta exercitiului fizic"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Stefan8092987 (acum 16 ani)

buna ,este bine ca faceti bicicleta
stati la marginea patului si puneti o greutate pe picioare si le ridicati ,trebuie sa simtiti cvadricepsul,muschiul de la coapsa cum se incordeaza

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Stefan8092987
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Stefan8092987
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
comentarii utilizatori (acum 16 ani)

Eu sunt de acord ca aceste afectiuni nu pot fi vindecate dar la mine au o poveste mai luga si acest reumatism s-a instalat in urma problelelor cu infectii de la streptococ.Am facut tratamente injectabile cu moldamin dar degeaba.Miscarea e singura solutie care ma ajuta.Daca stau pe loc anchilozez.Asa ca fac tot posibilul sa ma misc.Ma ajuta si serviciul care nu ma lasa sa stau.Daca altcineva stie si alte solutii....!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de comentarii utilizatori
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de comentarii utilizatori
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
comentarii utilizatori (acum 15 ani)

de aproape 2 luni ,la degetul aratator m-am trezit cu o iritatie,apoi umflatura,ca mai apoi sa ramana in faza inui ...os tare de marimea unui bob mare de fasole(asa se si simte ca forma)Este dureros,am facut o radiografie oasele sunt ok.Medicul de fam. mi-a prescris o reteta cu unguent numit artrosin.Diagnosticul:chist tendonal.Poate cineva sa ma lamureasca?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de comentarii utilizatori
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de comentarii utilizatori
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adi (acum 11 ani)

Artroza
Artroza este caracterizata prin degenerarea cartilajului si deteriorarea celorlalte componente ale articulatiei, capetele oaselor, capsula si sinoviala.
Fiind afectiuni cronice,simtomatologia se instaleaza treptat.Durerile apar in prima faza la schimbarea vremii sau dimineata la primele miscari.Articulatiile artrozice scartaie la miscari,iar cu timpul se instaleaza deformatiile articulare,anchiloza si impotenta functionala.Denumirea artrozelor este in raport cu localizarea lor.Apare de cele mai multe ori in contextul unor boli metabolice,degenerative sau odata cu inaintarea in varsta,la persoanele cu stil de viata sedentar si alimentatie necorespunzatoare( de cele mai multe ori,prea bogata in proteine animale).Poate avea diferite localizari,cele mai afectate fiind articulatiile mari:genunchi (gonartroza),solduri (coxartroza),umeri,coloana vertebrala (spondiloza).
Cauze:
-traumatisme puternice sau repetate asupra articulatiilor
-supraponderabilitatea si obezitatea
-factori hormonali (scaderea nivelului de estrogeni,testosteron si hormon de crestere)
-expunera indelungata la frig,umezeala
-inflamatii articulare provocate de infectii cronice
-profesia (daca implica folosirea in exces a unei articulatii)
-sedentarismul,subutilizarea articulatiilor
-radicalii liberi
-carentele alimentare (lipsa siliciului,calciului,vitaminei C,Seleniului,Zincului
Tratament naturist:
-colagenul din somon salbatic: colagenul actioneaza ca un tampon care protejeaza celulele de tensiuni si implicit mentine elasticitatea tesuturilor conectante, unele dintre cele mai importante fiind cele din alcatuirea cartilajelor articulatiilor.
-glucozamina (hidroclorura): hraneste si mentine cartilajul sanatos si rezistent .
Glucozamina (HCl) reprezinta o sursa pentru nutritia zilnica sanatoasa a articulatiilor, glucozamina acid clorhidric (HCl) ofera suport fundamental pentru amortizarea cartilajului, ceea ce face posibila miscarea in mod confortabil.
-chondroitina: substanta care se gaseste in organism, are proprietatea de a da cartilajelor articulare flexibilitate si elasticitate. Totodata, condroitina combate actiunea enzimelor care distrug tesutul cartilaginos.
Sulfatul de condroitina este o combinatie a condroitinei cu saruri minerale.
-acidul hialuronic(din creasta de cocos):
Lipsa acidului Hyaluronic conduce si la alte afectiuni in afara de artrita si osteoartrita cum ar fi: prolapsul valvei mitrale a inimii. Dar nu numai atita. Lipsa acidului Hyaluronic conduce la afectiuni ale retinei ochiului (detasarea retinei), Contractii musculare, Rahitism scheletic, Glaucom, Keratoconus, Fibromialgie, Acrogeria (ridarea premature a pielii), Sindromul imbatranirii premature, Hernii, Imbatrinirea cartilajelor.
-cartilajul de rechin: ajută la menţinerea cartilajului articulaţiilor umane în bune condiţii şi suprimă reacţia inflamatorie a organismului. Ajută, de asemenea, la prevenirea modificărilor degenerative şi la orpirea neoformaţiei nedorite de vase sanguine, care alimentează celulele canceroase şi are o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar al organismului.
-mucopolizaharidele din aloe vera si cartilaj de rechin
-extractul din muguri de vita de vie: adjuvant in artoza la subiecti relativ tineri (40-60 ani), artrite la nivelul articulatii mici, artrite deformante; imunodeficienta, angine repetate, in special cu streptococ, leucocitoza, limfocitoza
-extractul din muguri de jneapan: adjuvant in reumatism cronic, artroza vertebrala, coxartroza si gonartroza, cu simptome ce acompaniaza fenomenele dureroase (insomnie, nervozitate); consolidarea fracturilor, osteoporoza
-coada calului:prin cuontinutul bogat in minerale precum siliciu,calciu
-siliciul organic: este eficient mai ales pentru stoparea proceselor degenerative la nivelul tesuturilor moi din articulatii.
-celadrin: opreste uzura continua a membranei sinoviale, care cauzeaza intarirea, rigidizarea si functionalitatea redusa a articulatiilor
-ashwaganda: astenie generala, convalescenta, sindromul de uzura fizica si psihica a varstei mijlocii, oboseala, stare letargica, anxietate, stres, depresii, reumatism, sindroame inflamatorii, artrite, imunitate scazuta, numar scazut de leucocite sau hematii.
-zincul: studii stiintifice au demonstrat faptul ca in caz de boala articulara se produce o scadere a zincului in organism tot asa cum multe din manifestarile care apar la nivelul articulatiilor (inflamatie, durere) dispar dupa administrarea preparatelor pe baza de zinc.
-vitamina C:stimuleaza productia de colagen si elastina.


Pentru retete personalizate de tratament,dieta si alte informatii,scrieti-mi pe adresa [email protected]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Intrebari similare

Ce medicamente se recomanda pentru tratarea artrozei la genunchi si daca practicarea jogging-ului este buna?

Intrebare postata acum 16 ani in Reumatisme degenerative.

as vrea niste sfaturi despre tratarea artorze daca se poate...tatal meu are artroza si medicii i-au dat doar unguente care il calmeaza de moment si apoi ii este mai rau...ce se poate face?este...

Intrebare postata acum 16 ani in Reumatisme degenerative.

as vrea si eu sa ma ajutati daca puteti,tatal meu are artroza la ambii genunchi,ce este mai bine sa faca?a mers la medic a primit unguente ,il calmeaza de moment si apoi ii este mai rau:(.....ce...

Intrebare postata acum 16 ani in Reumatisme degenerative.

as vrea si eu sa ma ajutati daca puteti,tatal meu are artroza la ambii genunchi,ce este mai bine sa faca?a mers la medic a primit unguente ,il calmeaza de moment si apoi ii este mai rau:(.....ce...

Intrebare postata acum 16 ani in Reumatisme degenerative.

de o perioada cca. 1 lun?? nu dispare senza??ia de amor??eal?? la mu??chii piciorului st???ng. Mai apare deseori senza??ia de amor??eal?? ??i la m???na st???ng?? la nivelul falangelor. Ce se poate...

Intrebare postata acum 16 ani in Oase si articulatii.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.