Ce șanse de recuperare poate exista pentru băiețelul meu de 2 ani și 9 luni cu IQ30 și VM-0,7 luni?
Retard mintal Intrebare postata de AlinaC cu o saptamana in urmaCum as putea eu că mamă să îl ajut ? Și credeți că ședințele terapeutice de comportament îi sunt de ajutor deoarece avem trimitere de la neuropsihiatrie infantila de al duce acolo!!!!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Recuperarea este intotdeauna posibila, indiferent de valorile initiale ale IQ si a varstei mentale. Este important de retinut ca aceste valorile reflecta doar situatia copilului la un anumit moment in timp si nu trebuie sa fie considerate definitive.
Exista multe metode prin care puteti ajuta la imbunatatirea starii sale, precum stimularea sa emotionala si cognitiva, precum si asigurarea unui mediu fizic si emotional sigur care sa-l sustina. Fiecare copil este unic si se dezvolta in propria lui ritm, asa ca este important sa aveti rabdare si sa ii oferiti suport neconditionat.
Sedintele de terapie de comportament pot fi foarte utile. Acestea il pot ajuta pe copilul dumneavoastra sa invete sa ia decizii mai bune, sa isi imbunatateasca abilitatile sociale si sa isi gestioneze mai bine emotiile.
In functie de nevoile individuale ale copilului dumneavoastra, o gama larga de abordari terapeutice ar putea fi folosite, inclusiv terapia comportamentala cognitiva, terapia comportamentala dialectica si terapia acceptarii si angajamentului.
Cu toate acestea, este esential sa discutati cu medicul psihiatru pentru a intelege mai bine situatia si a stabili cel mai bun plan de actiune. Desi poate fi dificil, nu renuntati la speranta. Multe copii cu dificultati initiale reusesc sa faca progrese semnificative cu ajutorul sustinerii adecvate.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie, https://www.clickmed.ro/medic/neurologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/cresterea-si-dezvoltarea-normala-a-copilului_268
sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/care-este-perioada-critica-in-dezvoltarea-creierului-copilului_20683
sfatulmedicului.ro/Suplimente-nutritive/vitaminele-esentiale-pentru-un-copil-sanatos-energic-si-destept_16211
sfatulmedicului.ro/Nutritia-copiilor/rolul-alimentatiei-sanatoase-in-dezvoltarea-copilului_20340
sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-limbaj/cand-mergem-cu-copilul-la-logopedi_16693
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde