Semintele, daca sunt folosite la paine, isi pierd din valoarea lor?
Remedii naturiste Intrebare postata de anisoara45 cu 12 ani in urmaSemintele, daca sunt folosite la paine, isi pierd din valoarea lor? Ma intreb acest lucru, deoarece exista afirmatii conform carora semintele (in, susan, marar, dovleac etc.) devin daunatoare prin tratare termica. Eu fac painea la masina de paine, deci nu le prajesc, dar totusi pentru coacere suporta tratamentul termic specific. Am folosit pentru a face paine si tarate de grau. Ce credeti despre asta? Multumesc pentru raspunsuri!
Doresc sa raportez intrebarea pentru:
Raspunsuri (1)
Buna ziua,
Semintele, in general, isi mentin valorile nutritive chiar si atunci cand sunt utilizate in procesul de fabricare a painii sau supuse altor forme de procesare termica. Conform unor studii, caldura poate chiar sa mareasca disponibilitatea anumitor nutrienti din seminte, in timp ce alti nutrienti pot fi usor redusi. Totusi, scaderea aceasta este minora si nu ar trebui sa fie o preocupare deoarece consumul de seminte nu este unicul mod in care ar trebui sa obtinem nutrientii necesari.
Cu toate acestea, daca semintele sunt prajite la temperaturi foarte inalte sau arse, pot fi afectate anumite proprietati benefice, inclusiv antioxidanti care sunt sensibili la caldura. E important totusi sa mentionam ca nu toate tipurile de seminte sunt la fel, deci ar putea exista diferente in modul in care fiecare tip reactioneaza la caldura.
In ceea ce priveste taratele de grau, acestea sunt o sursa excelenta de fibre alimentare si adaugarea lor in paine poate imbunatati semnificativ continutul de fibre al produsului final.
In ultima instanta, este recomandat sa variati consumul de seminte, atat crude cat si procesate termic, pentru a beneficia de un spectru cat mai larg de nutrienti.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/nutritie
Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/beneficiile-uleiului-si-ale-semintelor-de-canepa_17006
https://sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/de-ce-este-bine-sa-consumi-seminte-de-dovleac-8-beneficii-miraculoase_15717
https://sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/semintele-de-floarea-soarelui-5-beneficii-pe-care-sigur-nu-stiai-ca-le-a_15560
https://sfatulmedicului.ro/Remedii-naturiste/beneficiile-uimitoare-ale-semintelor-de-chia_11668
https://sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/semintele-germinate-beneficii-si-potentiale-riscuri_17075
Doresc sa raportez raspunsul pentru:
Spam AbuzAdreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie,
ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.
Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare,
informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.
SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.
Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.
Logheaza-te sau
Inregistreaza-te
pentru a putea comunica cu pacientii si medicii din cadrul comunitatii.
Adreseaza o intrebare!
Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!
Raspunde